View Single Post
Vechi 15.02.2010, 22:37:42
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Eu nu cred asa ceva despre Stalin, dar nici nu cred ca Biserica Ortodoxa Rusa se poate numi a lui Stalin.
Probabil n-ai avut timp pina acuma sa citesti ce-am tot scris si repetat despre Biserica lui Stalin. Pina la 1939 clerul marturisitor (peste 100000 [o suta de mii]) a fost in mare majoritate executat. Sute de mii (poate milioane) de popor drept-credincios au fost omoriti sau trimisi in Gulag. Toate seminariile ortodoxe au fost inchise la 1918. Toate bisericile au fost darimate, inchise sau li s-a dat alta destinatie (grajduri, cluburi muncitoresti, cinematografe etc) cu exceptia a mai putin de 100 (o suta) care au fost mentinute pentru a crea aparenta libertatii religioase in tara Diavolului. Cei care au slujit acolo si ierarhia pe care au avut-o nu puteau fi decit pe deplin vinduti diavolului rosu. In 1940, Stalin, din motive politice a redat parasinagogii o oarecare libertate religioasa. A redeschis unele seminarii si Academia Teologica (probabil cu "profesori" de la KGB, pentru ca din alta parte nu prea avea de unde sa ii ia), iar studentii au fost alesi pe sprinceana, pe baza de dosar si dintre ofiterii tineri de securitate. Daca asa arata Biserica lui Hristos, atunci eu prefer sa stau afara!
Reply With Quote