View Single Post
Vechi 15.02.2010, 21:10:00
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu a fost asumata si marturisita de catre TOTALITATEA apusului, dar a fost asumata si marturisita de catre FOARTE MULTI episcopi din apus, cu SUTE de ani inainte de 1054. Iar episcopii care marturiseau aceasta erezie cred ca au fost in comuniune cu Papa Romei tot timpul, si probabil la fel si cu orientul.

Inca o data, sa nu uitam nici de erezia primatului papal, care a fost marturisita de Papa cu mult inainte de 1054.
Daca nu intelegi, atunci o sa-ti traduc:

"It clandestinely found an entrance at first in the Churches of the West, "a wolf in sheep's clothing," that is, under the signification not of procession, according to the Greek meaning in the Gospel and the Creed, but under the signification of mission, as Pope Martin explained it to the Confessor Maximus, and as Anastasius the Librarian explained it to John VIII."

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Eu unul nu fac nici un ecumenism si nici nu ii aprob pe cei care fac. Daca am sa aud cumva Sf. Sinod al BOR ca recunoaste oficial tainele catolicilor, probabil am sa ma gandesc serios sa ma duc la BOSV. Pana atunci, a spune ca BOR, PM, Ierusalimul si altii nu mai au Har, mi se pare o ratacire marisoara.
Pina la a recunoaste tainele romano-catolicilor poate ar trebui sa explici prin prisma invataturii ortodoxe cum este posibil ca cele doua patriarhii sa se afle in Biserica atita timp cit ele se afla direct in puterea anatemelor de la 1583 si 1983, in vigoare si astazi, care le scoate in afara Bisericii lui Hristos. Hocus-Pocus?!
Reply With Quote