Citat:
În prealabil postat de konijiro
Imi permit sa iti atrag atentia ca oamenii religiosi sunt cei care incearca sa "adapteze" realitatea obiectiva pentru a se potrivi cu biblia sau dogmele. Deci cred ca intunericul si nestiinta e mai degraba acolo.
|
Atunci religiozitatea aceia e una falsa.Insa nu inseamna ca tot ce ni se pare noua adevarat si real chiar este adevarat sau asa cum ni se pare noua.Si "adevarul este mai misterios decat fictiunea" - Mark Twain.
Citat:
Da niste exemple, te rog. Nu din aia care si-au luat diplomele si doctoratele la universitati de care nu a auzit nimeni, ca Hovind, sau din aia care au in agenda dovedirea bibliei ca adevarata, no matter what.
Mai mult decat atat, da niste exemple de argumente care stau in picioare, folosite de oamenii aia de stiinta care neaga evoultia. Unele la care sa nu se fi raspuns deja, sau care sa fi fost deja demontate.
|
Am dat in topicul despre evolutie.Ma pun sa caut si sa le readuc in discutie,imediat ce tu imi vei da nume de oameni care "cred" in teoria evolutiei.
Citat:
Contrazicerile astea pe care tu le prezinti ca pe un defect sunt exact motorul progresului in stiinta. Iar atunci cand ele apar, teoria castigatoare este decisa bazat pe dovezi si fapte observate obiectiv, nu pe vreo dogma "relevata" vreunui pastor obscur acum mii de ani.
In momentul in care o ipoteza a ajuns la rangul de teorie, mai bine nu se poate. Abordarea conform careia "e doar o teorie, nu fapt" arata ignoranta in privinta sensului cuvantului "teorie", asa cum e utilizat el atunci cand e vorba de teorie stiintifica.
|
Serios care fapte?Nu a zis stiinta pe la un moment dat ca pamantul e plat?Care e cea mai mica parte dintr-un atom?Cate fapte eronate ne-a prezentat stiinta de-a lungul vremii?De cate ori s-a inselat stiinta de-a lungul vremii, si de cate ori si-a schimbat teoriile?
Citat:
Contributiile lui Einstein nu sunt validate sau invalidate pentru ca au fost scrise de Einstein. E prea putin importanta persoana, important e numarul de dovezi care sustine teoria respectiva. Personalitatea/puterea de intelegere/abordarea divinitatii lui Einstein nu valideaza/invalideaza munca sa in domeniul stiintei.
Deci paralela ta intre personalitatea lui Einstein si validitatea teoriilor sale e ilogica, pentru ca nu exista nici o legatura intre cele doua.
|
Acuma care a avut dreptate Einstein sau Bohr?