Citat:
În prealabil postat de ar14rai
Fara suparare.
Stiu femei care au facut avort, merg pe la orfelinate, boteaza cativa copii (vb. cu cei de acolo, cu parintele), le costa c€va, si pleaca acasa impacate cu gandul ca le-a iertat Dumnezeu.
Sau se pun nase la Botezuri intre prieteni, ca deh, cinstea e mare ca e nasa...
Si dupa asta, nu se mai intereseaza de copii.
La orfelinate nu mai merg, finutii nu-i mai cauta.
Pt ca asta e problema nasului in Biserica noastra... il al€gem p€ alt€ crit€rii.
Si va intreb:
E suficient sa botezi cativa copii?
Eu am in parohie o familie si saraca si de tigani, momentan, si nimeni nu vrea sa se puna nasa.
Sunt convins ca Dumnezeu ne va ajuta sa botezam micutul, dar?
Ai facut avort. Ai boteza un copil de tigan? Mai greu... Dar dupa aceea, l-ai mai cauta mereu?
Ati auzit de indulgentele de la catolici? dai bani, cumperi biletul si te iarta Dumnezeu. Cam asa ar fi si asta.
Faci avort si mergi dupa aia, botezi un copil si gata...
Nu e chiar asa de simplu.
Bine, Dumnezeu nu gandeste ca noi. Ca mine. Dar eu, in prostia mea, cred ca ar fi mai bine sa infiezi copilul, il botezi, il cresti. Chiar daca au trecut de la avort 20 de ani. Iliescu (femeia) a fost in stare sa nasca la ... 70 de ani? Dar o femeie de 45 de ce nu infiaza un copil sa-l creasca?
E vai si amar de noi!
Da-ti o generatie de mame crestine si voi schimba fata lumii...
|
Mai frate preotul vede cum au fost circumstantele si hotareste.
Asa ce crezi fratia ta ca Dumnezeu nu stie cum a cazut respectiva femeie in pacat?
Fiecare pacat are de obicei ca sa zic asa "circumstante atenuante".
Adica poate femeia era foarte saraca si i-a fost frica ca nu are cu ce sa creasca copilul,sau mai stiu eu era o tanara care de frica ca va fi gonita de acasa a avortat si altele ca acestea.
Vine nu e numai a femeii care a facut avortul asa ceva sa zici e nedrept.
Femeia trebuie sa ia medicament duhovnicesc numai pentru vina ei nu si pentru vina altora pe care respectivii o poarta in sufletele lor.
Acestea le vede duhovnicul ca situatii se intalnesc foarte multe si foarte diferite si in functie de acestea dar si de cat de mult s-a pocait (adica de cat de rau ii pare de pacatul facut,de cat de mult il constientizeaza) femeia respectiva ii da canon.
Mai multa pocainta in sufletul femeii,mai putin canonul.
Daca femeia a fost fortata de sot/prieten sa faca avortul ii dai canon foarte mare?
Eu nu cred.
Acum unii sar pe bietele femei de parca ar fi numai vina femeilor ,de parca ele ar fi ramas insarcinate de unele singure si altele ca acestea.
Eu stau si ma intreb cat ar trebui sa fie dat canon la guvernanti care inselati de duhuri rele nu impart cum se cuvine hrana ,caldura si in general resursele materiale asupra carora li s-a dat administrarea de Dumnezeu ca ei sa le imparta oamenilor,adica poporului lui Dumnezeu.
Ia uitati cum vorbeste atotputernicul Dumnezeu Iisus Hristos referitor la aceasta:
"42.Și a zis Domnul: Cine este iconomul credincios și înțelept pe care stăpânul îl va pune peste slugile sale, ca să le dea, la vreme, partea lor de grâu?
43.Fericită este sluga aceea pe care, venind stăpânul, o va găsi făcând așa.
44.Adevărat vă spun că o va pune peste toate avuțiile sale.
45.Iar de va zice sluga aceea în inima sa: Stăpânul meu zăbovește să vină, și va începe să bată pe slugi și pe slujnice, și să mănânce, și să bea și să se îmbete,
46.Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua în care ea nu se așteaptă și în ceasul în care ea nu știe și o va tăia în două, iar partea ei va pune-o cu cei necredincioși. "
(Sfanta Evanghelie dupa Luca,capitolul 12).
Nu credeti ca se intampla asa?
Vedeti cum a fost in Franta si ce a patit regina inselata de draci care a zis de poporul sarman:
"Daca nu au paine sa manance cozonac!".
http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Antoinette
Asta ca un mic exemplu ca mai sunt destule exemple daca cautati in istorie.