View Single Post
Vechi 13.02.2010, 23:46:03
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Credinta este aceiasi.Dar pentru mantuire nu ajunge credinta noastra,caci suntem slabi.Ne trebuie neaparat harul lui Dumnezeu.Mai ales cand suntem batarni,trebuie sa fim pregatiti sa iesim intr-o stare de adanca pocainta din aceasta lume,caci ne asteapta Judecata.Doar Ortodoxia a pastrat izvoarele de har si invataturile despre pocainta nestribite,
De aceea,daca noi am zice:'treaca de la noi,ce daca e catolica(greco) ',totusi nu stim daca va avea suficienta putere sa se curete,fara ajutorul haruui din sfanta Impartasanie.
Da Iustin, harul ii al Domnului nu al oamenilor, religiiilor,... Si Domnul nu a imputinat, limitat, sau renuntat la har din cauza unuia sau altuia sau ptr o religie sau alta.
,,Joan 1:16 Și din plinătatea Lui noi toți am luat, și har peste har.,,
,,2Co 1:2 Har vouă și pace de la Dumnezeu Tatăl nostru și de la Domnul Iisus Hristos. ,,
,,Efes 2:4 Dar Dumnezeu, bogat fiind în milă, pentru multa Sa iubire cu care ne-a iubit,
,,Efes 2:5 Pe noi cei ce eram morți prin greșealele noastre, ne-a făcut vii împreună cu Hristos - prin har sunteți mântuiți! ,,
,,2 Tes 1:2 Har vouă și pace, de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Iisus Hristos.,,
...
,,Efes 2:8 Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; ,,
,,Efes 2:9 Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.,,

charis (khar'-ece)= clementa, indurare, milostenie,... in limba greaca
chên (khane)= clementa, indurare, milostenie,... in ebraica. (Gen 6:8 Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu.)

Sau scrie-mi un exemplu din Biblie unde scrie cum este harul sau ca s-ar fi pastrat sau... , cand D-zeu spune ca la sfarsitul vremurilor harul se va inmultii. Ceva este in neregula ce ai scris sau nu am inteles.
Reply With Quote