Citat:
În prealabil postat de iustin10
Credinta este aceiasi.Dar pentru mantuire nu ajunge credinta noastra,caci suntem slabi.Ne trebuie neaparat harul lui Dumnezeu.Mai ales cand suntem batarni,trebuie sa fim pregatiti sa iesim intr-o stare de adanca pocainta din aceasta lume,caci ne asteapta Judecata.Doar Ortodoxia a pastrat izvoarele de har si invataturile despre pocainta nestribite,
De aceea,daca noi am zice:'treaca de la noi,ce daca e catolica(greco) ',totusi nu stim daca va avea suficienta putere sa se curete,fara ajutorul haruui din sfanta Impartasanie.
|
Da Iustin, harul ii al Domnului nu al oamenilor, religiiilor,... Si Domnul nu a imputinat, limitat, sau renuntat la har din cauza unuia sau altuia sau ptr o religie sau alta.
,,Joan 1:16 Și din plinătatea Lui noi toți am luat, și har peste har.,,
,,2Co 1:2 Har vouă și pace de la Dumnezeu Tatăl nostru și de la Domnul Iisus Hristos. ,,
,,Efes 2:4 Dar Dumnezeu, bogat fiind în milă, pentru multa Sa iubire cu care ne-a iubit,
,,Efes 2:5 Pe noi cei ce eram morți prin greșealele noastre, ne-a făcut vii împreună cu Hristos - prin har sunteți mântuiți! ,,
,,2 Tes 1:2 Har vouă și pace, de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Iisus Hristos.,,
...
,,Efes 2:8 Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; ,,
,,Efes 2:9 Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.,,
charis (khar'-ece)= clementa, indurare, milostenie,... in limba greaca
chên (khane)= clementa, indurare, milostenie,... in ebraica. (Gen 6:8 Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu.)
Sau scrie-mi un exemplu din Biblie unde scrie cum este harul sau ca s-ar fi pastrat sau... , cand D-zeu spune ca la sfarsitul vremurilor harul se va inmultii. Ceva este in neregula ce ai scris sau nu am inteles.