Orgoliul masculin si orgoliul feminin
Pentru ca tot m-am apucat sa raspund la acest subiect, mai vreau sa aduc o completare. Este vorba de un banc pe care sotul meu l-a citit pe un site englezesc.
Sotia era ofticata de nedreptatea care li se face femeilor pentru ca un barbat care are relatii cu mai multe femei este un macho, dar o femeie care are relatii cu mai multi barbati este considerata desfranata. Sotul ii raspunde: "draga, imagineaza-ti o cheie care descuie toate incuietorile, este o supercheie, nu-i asa?!... dar o incuietoare care este deschisa de orice cheie, nu face doi bani.
Acest banc mi se pare ca reliefeaza foarte bine rolul mandriei in privinta sexualitatii. L-am adus in discutie pentru a arata ca, uneori, pentru femei, a nu fi atinse este o chestiune de orgoliu intr-un fel asemanator barbatilor care vor sa aibe multe femei, desi ele nu inseamna nimic pentru ei, demonstrand cat de "barbati" sunt ei.
Desi este minunata fecioria, daca ne gandim la pilda celor 10 fecioare, trebuie sa fim atenti sa nu ne culcam pe o ureche ca o avem, ci sa o impletim cu o buna chibzuiala. A nu judeca si a ierta da bine in CV-ul de crestin.
|