View Single Post
Vechi 12.02.2010, 01:33:12
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Smile 'Apa care vindeca certurile'

'Roaga-te si crede/Cel ce toate vede, nu te va lasa.' (ti-am raspuns cu un mic citat-vers dintr-o priceasna de care tocmai ce mi-am amintit, mi-a venit in minte, citind postul tau). Uite si o 'istorioara cu talc', relevanta pt. subiectul dezbatut aici:
"Apa care vindeca certurile
O femeie s-a plans intr-o zi preotului ca barbatul se poarta rau cu ea si ca in casa lor nu inceteaza cearta si bataia. Preotul ii spuse femeii:
- Vrei sa-ti vindeci barbatul?
- Sigur [a raspuns femeia].
- Ia aceasta sticla cu apa obisnuita; cand barbatul va incepe sa strige ia in gura putina apa si nu o inghiti; vei vedea minunea.
Dupa putine zile, femeia se intoarse si zise: "Intr-adevar, minunata apa. Cand incepea barbatul sa strige, eu luam apa in gura si el numaidecat se linistea"." (aceasta mica pilda 'aluziva', implica faptul ca femeile, de obicei, ar fi cam cicalitoare, nitzel cam pisaloage... dar personal, am intalnit si destui barbati la fel de, sau care chiar le intrec pe femei la acest capitol... sunt destui )
Si un alt link relevant, despre manie si furie:
http://www.crestinortodox.ro/credint...rie-69874.html

Citeste 'Paraclisul Maicii Domnului', ajuta F. mult in astfel de probleme (si intr-o multitudine de alte pb., de fapt, ajuta in majoritatea pb. vietii, in general, si in situatii aparent fara iesire s.a.m.d.), calmeaza si linisteste, imbuneaza, aduce mult folos sufletesc, lumineaza mintea (si o 'deschide' spre noi perspective si orizonturi, nebanuite etc - ajuta, cateodata, oferind o viziune mult mai clara asupra lucrurilor, si gasirea unor solutii la care noi singuri cu propria noastra minte si fara 'interventie' divina, nu ne-am fi gandit inainte, nici in ruptul capului...).

Asadar, de cate ori unul din voi se infurie - mergi intr-o camera si citeste 'Paraclisul', chiar daca nu ai dispozitia necesara pt. rugaciune, tu tot citeste-l, asa, 'mecanic', 'formal', 'taras-grabis' etc, acolo, cum poti, important este sa incerci sa faci acest efort, si restul va veni de la sine, lucrurile se vor aranja de la sine si ar putea lua o turnura neasteptata, la modul pozitiv, in sensul bun al cuvantului - o turnura neasteptat de... buna, sa speram (ca 'metoda', 'reteta' functioneaza, nu vad de ce nu ar da rezultate pozitive). Cauta si un preot duhovnic (daca nu ai deja) si discuta cu dansul, vezi ce si cum te sfatuieste. Spovediti-va regulat, amandoi, tu si sotzul, mergeti la bis., tineti post etc, si, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, veti scapa de acest vierme al urii care va tot roade pe voi de la o vreme. Vba ceea: 'cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune' si 'tot raul spre bine'.

Last edited by cherub; 12.02.2010 at 01:55:44.
Reply With Quote