View Single Post
Vechi 11.02.2010, 19:48:11
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ma intreb daca parintele Cleopa o avut parte de asa zile de nastere.
Sau parintele Arsenie.
....de aceea spuneam pe un alt topic ca si multa evlavie marturisita exacerbat poate aduce anumite "unde negative" asupra celui pomenit.
De aceea fugeau parintii pustiei cand le era descoperita harisma ce o aveau..

Dar parintele Iustin, unde sa fuga saracul? Ce vina are sfintia sa ca lumea il cauta? De ce vorbesti atat de dur? Oare ai ceva personal sa ii reprosezi parintelui? Spune-mi sincer te-a suparat/smintit/jignit cu ceva?

Nu discutam de ceea ce spun altii. Nici de ceea ce altii spun ca parintele spune. Vorbim de ceea ce el a spus! Si tu ai auzit! Eu cred ca asa se catalogheaza corect un om! Si poate nici atunci..Dumnezeu sa ma ierte..

Stii cum arata parintele acum 15 ani cand l-am vazut eu prima data? Era ca un chiparos. Inalt, svelt si cu doi ochi imesi albastri nespusss de blanzi.
Acum stii cum e? La fel de bland, la fel de luminos dar garbovit de batranete...
Imi amintesc odata, era atat de bolnav ca abia statea in picioare. A iesit si ne-a binecuvantat. Cand sa intre in chilie, lumea se imbulzea din nou cu capul plecat sa ia binecuvantare individuala. A spus parintele bland...dar oare nu v-am binecuvantat deja??....

E usor sa critici un om...Macar, daca l-am critica pentru faptele sale, nu ale celor ce il iubesc sau urasc..

Si pentru ca ai pomenit de Pr. Arsenie..Iata o vorba a sa.
"Cand eram eu copil, vine mama odata de la biserica si-mi spune. Azi a vorbit un parinte asaaaaaa de frumos.. Iar eu intreb: Si ce a spus mama? Iar mama..zice: Nu stiu draga, dar tare frumos vorbea"

Ei cam asta-i cu mireanul nostru...stam la rand la parinti, cerem sfat iar cand iesim (stie Stapana pe fiecare) ne intoarcem la oile noastre...
A cui este vina? A parintelui ca i-a primit? Sau a celui ce mai bine pleca doar cu binecuvantarea...si se folosea!

Ps- sunt convinsa ca cei doi mari duhovnici au avut zile de nastere la fel de frumoase..

Last edited by eduardd; 12.02.2010 at 08:51:33.
Reply With Quote