mi s-a intamplat
Mi s-a intamplat sa fiu imreuna cu protestanti si ei sa ma intrebe daca pot organiza o zi de nastere in zi de joi pentru ca stiau ca eu si o colega de-a mea dorim sa tinem post vineri dupa care niste "crestini ortodocsi" sa vina si sa ma intrebe ce e cu "apucaturile" astea ale noastre. Drept pentru care s-a organizat ziua de nastere vinerea, am mancat carne impreuna cu toti pentru ca sa nu mai inceapa nimeni sa mai huleasca postul iar apoi mi-am continuat postul dar am avut ce spovedi.
Cred, insa, ca sunt unii care pot face asta fara sa ii mustre constiinta. "Cauta pacea si o urmeaza pe ea" spune proorocul David. E bine sa facem ceea ce ne aduce pace si nu tulburare launtrica. Daca insa "nu mancarea ne va pune pe noi inaintea lui Dumnezeu" iar "imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura ci pace si bucurie in Duhul Sfant" nu inseamna neaparat ca ne putem impotrivi cuvantului lui Hristos care spune " dar vor veni zile cand mirele se va lua de la ei, iar atunci vor posti in acele zile". Acum traim acele zile cand Mirele Hristos s-a inaltat de la noi dar "iarasi va sa vina cu slava ca sa judece viii si mortii". Trebuie asadar sa postim daca dorim sa ne mantuim.
Cand suntem la aceeasi masa cu ortodocsii trebuie sa postim chiar daca vom fi considerati farisei. Cand suntem la masa cu cei care sunt de alte confesiuni...nu stiu...E clar ca nu le putem impune noi sa posteasca. Mie duhovnicul mi-a spus sa nu mananc carne daca stau la acele mese sau sa evit sa merg acolo.
|