Subiect: Marcu 16: 15-18
View Single Post
Vechi 10.02.2010, 19:37:40
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Botezul este necesar pentru mantuire(Marcu 16:16;Ioan 3:3,5).Apostolii au botezat pe toti care veneau la credinta indiferent de circumstante.Sf Taina a botezului este cea care sterge pacatele noastre prin moartea si Invierea lui Hristos, nu curata doar trupul nostru precum spui tu ca erau curatirile evreiesti, ci curata cugetul nostru si firea noastra pacatoasa.

1 Petru 3:21-22 Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos,Care, după ce S-a suit la cer, este de-a dreapta lui Dumnezeu, și se supun Lui îngerii și stăpâniile și puterile.

Botezul este cel care ne mantuieste si care ne spala de pacate.

Isaia 1:18 Veniți să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, ca zăpada le voi albi, și de vor fi ca purpura, ca lâna albă le voi face.

Romani 6:3-4 Au nu știți că toți câți în Hristos Iisus ne-am botezat, întru moartea Lui ne-am botezat?Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții;

Galateni 3:27
Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat.
Reply With Quote