View Single Post
Vechi 10.02.2010, 17:43:59
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Te-ai oprit asupra produsului Apple si nu ai luat in seama tipul de dipozitiv in general. Mai pe romaneste, ai vazut copacii, dar nu ai vazut dincolo de ei, nu ai vazut padurea. Incearca sa vezi perspectivele pe care le deschide acest gen de portabil electronic in viitor. De exemplu, iti poti inchipui studentii si elevii mergand la scoala cu un astfel de iPad in loc de ghiozdan sau mape? Actualul laptop il vezi restrans la alte dimensiuni si greutati? Ziarul si cartea care pot fi citite lesne oriunde? Sunt doar cateva exemple. Acum este doar un prim produs din aceasta gama. Timpul il va cizela, producatorii se vor diversifica rapid si vei putea avea la tine tot ce ai nevoie intr-o minimapa de tip iPad. Cu resurse suficiente pentru zonele pe care a fost gandit sa le acopere si la pretul care iti convine. Nu e putin lucru sa ai toate dispozitivele pe care le-ai enumerat mai sus plus cele de care nu ai amintit sau cele care se vor adauga in timp, intr-unul singur. Ma face sa zambesc imaginea a doi tineri, unul inarmat cu toate aparatele enumerate de fratia ta si celalalt cu o minimapa iPad.

Acum aproape 19 ani, impatimitii PC spuneau despre utilizatorii calculatoarelor Apple Macintosh la fel: "lumea e proasta". La scurt timp tot ei erau cei care rasuflau usurati ca, in sfarsit au primit si ei pe PC-uri un sistem de tip Windows. Acest episod s-a repetat aproape ciclic de atunci. Compania Apple ramane un producator vizionar. Produsele sale sunt mult mai scumpe, dar sunt produse de foarte buna calitate si cu un design aproape intotdeauna revolutionar. Si nu ma refer doar la aspect. Din acest motiv este firesc sa ofere produse mai scumpe decat cei care de ani buni ii copiaza. Cercetarea costa. Iar marketingul Apple are succes pentru simplu fapt ca este sustinut de insasi obiectul vanzarii, produse inovatoare si de certa valoare.

Nu imi pot permite produse Apple nici daca as avea mai multi bani, pentru ca ma multumesc cu mult mai putin. Dar, nici nu ma uit cu compatimire la cei care isi achizitioneaza produse Apple. Lumea nu e proasta.

Doamne-ajuta!
Am fost chiar mai pe faza decat ti-ai imagina.
Am vorbit despre ipad, nu altceva. Ideea de "tablet pc" a fost perfectionata de Microsoft impreuna cu HP din cate stiu cam acum 5 ani. Nu a prins din cauza pretului care cu tehnologia disponibila atunci era cam prohibitiv. Acum ca s-au mai ieftinit componentele si s-a mai avansat pe partea de procesoare, ecrane si baterii, asta permitand reluarea temei de tablet. A contribuit si faptul ca internetul a devenit foarte raspandit, inclusiv prin unde.
Apple nu a revolutionat nimic cu ipad. In urmatoarele luni va aparea Slate de la HP cu Windows 7 pe care vei putea instala CE VREI, CUM VREI, CAND VREI. Produsele Apple sunt unelte de muls. Dupa ce-ti cumperi un produs de-al lor devii vaca de muls si vei plati pt orice, si sume importante. Dar partea cea mai aiurea e ca esti incuiat, platforma e complet inchisa si controlata de Apple. In fine, nu mai conteaza, crezi ce vrei tu...