Dumnezeu Iisus Hristos a zis:
"5.Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.
6.Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi.".
Eu nu stiu la cine s-a referit Dumnezeu Iisus Hristos cu aceasta dar nu la mine ca eu nu am margaritare duhovnicesti.
(cred ca in versetul 5 s-a referit la mine cand a zis sa imi scot barna din ochi adica sa ma ingrijesc de pacatele mele cele multe si sa nu mai umblu sa vindec pe altii de pacate pana nu sunt eu vindecat.Dar eu fac exact invers.)
Nu a trimis oare Dumnezeu Iisus Hristos pe Sfantul Apostol Pavel sa propovaduiasca credinta crestin ortodoxa la pagani?
Ce e asa rau ca s-au dat Sfinte Moaste la catolici?Catolicii vor cinsti acele Sfinte Moaste ca Sfinte Moaste.
Asa ii sfinteste Dumnezeu si pe aceia prin acele Sfinte Moaste.Crestinii ortodocsi nu au cele sapte Sfinte Taine prin care sa fie sfintiti din belsug?
Nu e bine ca au fost lasati sa propovaduiasca intr-o Sfanta Biserica crestin ortodoxa.
A fost lasat sa stea in fata Sfantului Altar acel domn si numit "arhiepiscop" si IPS (inalt preasfintit).Putea sa il numeasca excelenta voastra fara a ii fi zis parinte sau inalt preasfintit.Pe preoti ii numea "domnule" cum ii cheama fara sa le zica parinte.
Asa vorbea si civilizat.
Ba a mai numit si pe cei de la evanghelistii luterani "parinte".
Hotararea Sfantului Sinod zicea ca nu e voie sa fie implicare liturgica spre a nu se incalca Sfintele Canoane.
BOR nu cred ca recunoaste botezul la catolici.
(a se vedea cartea de invatatura ortodoxa a lui parintele Cleopa - "calauza in credinta ortodoxa").
Pentru ca se face fara afundare.
Si in niciun caz preotia de la catolici adica hirotoniile de la catolici.
Si cu atat mai putin nu recunoaste preotia la luterani.
Nu stiu cum e cu greco-catolicii dar in mod sigur se recunoaste Sfantul Botez la acestia daca e savarsit prin afundare si trebuie vazut intr-un Sfant Sinod Panortodox daca le vor fi recunoscute si celalte Sfinte Taine.
Deocamdata cultul e aproape identic cu cel al crestinilor ortodocsi dar exista diferentieri la diverse culte greco-catolice.
http://www.youtube.com/watch?v=Fk-xd...layer_embedded