Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Fragmentul acesta evanghelic este mai mult decât atât. Domnul Hristos S-a folosit de concepția populară a vremii pentru a le transmite prin absurdul situației create de învățătura lor că trebuie să aibă grijă cum își gestionează viața aceasta: a doua șansă nu mai există. În plus, concluzia parabolei din finalul ei spune [nu mai mult, ci] totul:
|
Serios? Unde vezi tu "absurdul situatiei" ca transmite vreun mesaj?
Trebuie sa fii adventist ca sa crezi ca Dumnezeu ar ridica o parabola pe o minciuna spirituala.
Acolo, tehnici de genul asta sunt la ordinea zilei: "hai sa zicem ca ei, dar sa iasa ca la noi, si asa o sa-si dea seama ca i-am luat la misto cand am zis ca ei".
Citat:
"Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți." (Luca 16,31)
|
Ok. Si unde e "absurdul situatiei"? Invierea din morti?
O parabola care
intareste o convingere vaga ca un fapt real ar trebui sa-l faca pe cel care o asculta sa se indoiasca de convingerile lui?
Daca te-ai obosi sa analizezi putin parabolele NT, ai sa observi ca TOATE sunt construite pe elemente reale, nici una pe O MINCIUNA SPIRITUALA, asa cum sustii tu.
In cazul in care intervin elemente fantastice, ele sunt reduse la real si perceptia omului, pentru a fi la nivelul intelegerii lui.
Dar ma rog, lucrurile astea daca le-ai vedea, chiar NUMAI lucrurile astea, tot adventismul matale ar ramane in aer.
Este zona la care te afli doar cu un foarte mic pas in urma Adevarului, dar din pacate nici macar pasul asta mic nu-l poti face.
Preferi sa-ti hanesti ratiunea cu absurditati, sa o mutilezi, doar ..doar sa ramai la convingerile adventiste ca sunt mai importante decat orice.
Similar si cu interpretarea pe care o dati la FA cap. 11:5-10.
Citat:
Nu am pus problema intervenției directe a lui Dumnezeu, ci faptul că Avraam se pare că face totul în Iad, Rai, Pămînt... de parcă ar fi Dumnezeu. Aceasta fapt nu indică oare ceva alegoric, fantastic, fără legătură cu realitatea?
|
Nu, deloc. Explicatia simpla, clara si la obiect si care nu poti decat sa o ignori ca sa mearga inainte placa ta stricata ti s-a dat aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...4&postcount=28
Adica o postare mai sus.