View Single Post
Vechi 10.02.2010, 01:25:55
inorog
Guest

Implicit

"Gindesti imatur in acest caz. Tu compari ceea ce a pictat A Boca facind o paralela cu Ravenna si Athos?
Ma faci sa rid! :))))
Un preot nu are voie sa fie rebel si sa picteze de capul lui iesind din parametri impusi de Sf Parinti prin Erminie"

Erminiile nu sunt dogma. Erminiile constata (si crede-ma, e o ratacire sa consideri ca impun) conformitatea artei bisericesti cu dogma si traditia. Ca urmare, ele sunt un indreptar, nu un instrument de constrangere. Un preot n-are voie sa faca ce spui. Un om luminat de Dumnezeu are voie sa faca orice. Iti explica Apostolul Pavel de ce. Ai face bine sa nu numesti rebel un om cu atata usurinta. N-ai conformitate cat sa te masori cu el, poti fi cel mult un om bine intentionat. Aia cu parametrii erminiei e si mai dragalasa, sa nu te superi. Lipseste un subler si un micrometru. Nu vreau sa fiu ironic de-al naibii (Doamne iarta-ma). Iti sugerez numai sa nu (te) mai iei asa in serios.

In privinta "abtinerii de a protesta contra BOR" sau ce-or mai fi spus, daca parintele a procedat cum banuiesc eu, si anume a fost intransigent cu ierarhi care pupasera prea bisericeste papucul cezarului, uitand ca trebuie urmat in cele lumesti dar nu pupat, apoi iti promit ca-i vei vedea si pe el si pe ei unde li se cuvine. Nu spun eu unde. O sa vedem acolo. Calitatea de ierarh crestin in lume nu o exclude pe aia de osandit pentru inchinare la cele materiale dincolo. N-am zis ca e obligatoriu asa, am o simpla banuiala. Apropos de "n-are voie sa picteze de capul lui" vezi sa nu cumva sa vorbesti de capul unui sfant in cazul asta. E o probabilitate cu "parametri" diferiti de zero :)

Last edited by inorog; 10.02.2010 at 01:30:00.