Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 09.02.2010, 21:28:06
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Asa este Fani, ai dreptate.
Si nu este nimic absurd. Numai ca pana nu esti in situatia respectiva nu pricepi (ca multi de aici).
Eu nu inteleg care este problema voastra.
Exista niste reguli, preotii le stiu si gata. Se oficiaza astfel de cununii, in biserica catolica, ortodoxa, sau la greco-catolici (slujba mixta).
Nu se face impartasanie la cununie. Mie mi-a explicat preotul ca acel vin cu piscot baut la cununie nu este impartasanie.
Nu ma pricep la protestantism (exista si neo-protestanti?), dar catolicii au practic aceeasi credinta cu ortodoxii, cu exceptia unor lucruri marunte (termeni). Zau daca merita toata discutia si ura...
Si se poate trai f.bine in asa o familie. Credinta in Dumnezeu o au amandoi si pentru doua-trei cuvinte diferite nu este o problema.
E mai greu daca vreti cu diferenta de limba si traditie unde este cazul), decat cu credinta.

Si de ce sa te convertesti? Din moment ce totul este la fel? Botezul se recunoaste in ambele biserici. Mi se pare ca nici nu trebuie sa te rebotezi, ci se face numai ceva (nu stiu ce anume) pentru convertire.
In general fiecare tine la botezul si credinta primita de la parinti. Cum noi nu vrem sa renuntam la ortodoxie, asa nu vor nici ei sa renunte la catolicism. De ce trebuie sa le cerem asta in fond si de ce sa nu trecem noi la ei daca este asa o problema amestecul? (asa, teoretic vorbind).
Diferente exista totusi mai mari decat spui tu, insa cum spuneam, daca exista dragoste si intelegere poate functiona.
Este mai greu cand este vorba de botezul si educatia copiilor.
De multe ori ce se intampla insa este ca unul din cei doi este mai putin credincios, si atunci celalalt educa copilul in credinta lui.