View Single Post
Vechi 09.02.2010, 16:57:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofia_78 Vezi mesajul
Nu stiu ce sa zic, nici de rau nu vreau sa zic (ca sa nu supar pe vreun sfant daca a ajuns sfant, Doamne ajuta!) dar nici de bine, ptr ca am niste semne de intrebare
Sofia, iti inteleg punctul de vedere. Nu am citit acea carte la care te referi, o sa o caut, pare interesanta..
Dar lucrurile nu sunt atat de "transparente" cum par dupa o lectura. Vezi si tu ca nici monahii nu se aruncau catre concluzii.. daca pentru ei astfel de judecati cer mult discernamant, cu atat mai mult pentru noi.
Nu stiu daca ai sau nu dreptate.. problema este alta: conteaza? Nu cred ca trebuie sa cautam cu tot dinadinsul anumite lucruri.. Mai ales cele care nu ne sunt date sa le cunoastem.
Eu stiu un lucru: chiar daca citesc numai scrierile sfintilor, la nimic nu-mi foloseste daca am inima impietrita. Si invers, daca m-as smeri cu inima, Dumnezeu imi ajuta in orice conditii. Trebuie sa avem incredere in lucrarea lui Dumnezeu si sa cautam in primul rand catre noi si pacatele noastre.

(Pe mine ma misca scrierile Par. Arsenie Boca. Asta conteaza. Trebuie sa cautam dupa roade... dar ce citesti tu in cartea aceea despre inselare si vedenii - ei, acei oameni isi pazeau in primul rand sufletul lor! De aceea conta atat de mult sa gaseasca sursa vedeniilor si sa-si descopere mandria.. Nu stiu daca ma fac inteleasa.. pentru ei acest lucru era esential, la nivelul duhovnicesc la care se aflau. Nu inseamna ca noi trebuie sa cautam aceleasi lucruri in jurul nostru ca nu este nicidecum aceeasi situatie, iar noi nici nu avem suficient discernamant.)

Last edited by anna21; 09.02.2010 at 17:02:44.