View Single Post
Vechi 09.02.2010, 04:24:24
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu am avut un inceput asemanator....am inceput sa tin post, iar tatal meu, imi spunea, ca-s prostii, ca n-am ce face,etc...dar avand salar, imi cumparam mancare de post, ciuperci, soia, pate vegetal, treptat am inceput sa-mi gatesc mancare de post.

Pt ca in casa la ei mei parinti eu gateam de fff multe ori mancare de dulce, si faceam asta si-n post, bunu Dumnezeu, m-a ajutat tot timpul si am facut mancare ff buna, fara ca sa o gust macar, imi dadeam seama dupa miros daca mai tb sare sau nu, n-as vrea s-o luati ca o luada, ci e doar realitatea.

Dupa un timp, am inceput gatesc mancare de post, ciorbe de legume(zama lunga ca-n ardeal:D), tocanite, etc si fara ca sa spun eu ceva, mai toata fam manca din ea, spunand ca e foarte buna, inclusiv tatal meu, care in ultimul timp, inainte de a marita, manca uneori de post si el miercurea sau vinerea, asa-i venea lui.

Postul nu inseamna doar abtinere de la mancare, inseamna multa rugaciune, (renuntam la mancare din iubire pentru Mantuitorul nostru, si totodata pentru binele nostru), ingaduinta, iertare, smerenie.

Pentru cei care nu sunt lasati sa tina post, rugati-va Maicii Domnului, ea va va ajuta.

Doamne ajuta !
Reply With Quote