View Single Post
Vechi 08.02.2010, 20:02:01
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Din contra, sa stii ca din ce in ce mai multi gandesc asa, dandu'si seama de profunzimea cantarii bizantine curate.
Ma bucur sa stiu ca nu sunt putini care gandesc... ca mine.

Ai face mai bine sa vorbesti cu unul care "a ramas" in Athos, iar nu cu unul care s'a intors de acolo.
Ba mai mult, ai face bine sa mergi acolo si sa stai o vreme. Ai vedea cu adevarat lucrurile.
Ca sunt ispite cu grecii... toata lumea o stie. Dar vei fi surprins de ce minuni vei descoperi acolo.

Iisus nu a fost doar om, ca sa stea la manastire.
Ca Dumnezeu Om, El nu avea nevoie sa stea intr'un singur loc sau sa fuga de ispite.

Iarta'mi ceea ce tu numesti "intoleranta", desi nu prea o simt.
Cat despre cuvantul "toleranta" nu stiu ce sa zic... nu prea este folosit de Parinti. Ei vorbesc despre dragoste si rabdare.
Nu e nimic gresit in exprimare.Poate ca e ora de utilizare un limbaj mai actual in loc sa utilizam exprimari anacronice si de negasit prin lexicurile de azi.In fond avem nevoie de atragerea tinerei generatii spre Dumnezeu iar asta nu se va intampla atata timp cat folosim cuvinte ca...drept rugator,..mult rugator,grabnic rugator,..tarnosire,intronizare(sac),...cuvinte care starnesc zambetele tineretului.S-o lasam mai moale cu sfintii parinti care mai credeau ca pamantul e plat si soarele se invarte in jurul sau.Oare ce-or fi zis daca ar fi stiut putina astrofizica?
Reply With Quote