View Single Post
Vechi 08.02.2010, 10:17:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Sofia, traiesti niste tragice confuzii care arata ca esti inca departe de numele pe care ti l-ai ales pentru forum.

Faci confuzie dintre Iubire si tot felul de iubiri sa le zicem..mai marunte si patimile care le insotesc sau chiar inlocuiesc Iubirea.

Iar ca sa-ti raspund punctual:

1. Casatoria alba este o exagerare, dar daca e cu buna intelegere si are un scop spiritual si nu da in mandrie sau ipocrizie, atunci poate fi ceva bun.

2. Sotii pot fi si desfranati, casatoria nu sfinteste omul daca omul nu respecta casatoria.

3. Celibatul preotilor e la romano-catolici. Du-te si te cearta cu ei pe forumul lor.

4. Preotii de mir au timp destul sa-si "vada" sotia si in acelasi timp sa respecte canoanele. Liturghia nu se tine in fiecare zi.

5. Casatoriile interconfesionale nu sunt recomandate tocmai pentru fericirea pe termen lung a celor din cadrul viitoarei familii.
Desigur, este o regula care poate fi incalcata, dar nu toti pot suporta usor consecintele.
Ca sa nu mai vorbim de dificultati "tehnice".
Casatoria unde? Aici sau dincolo? Cine renunta e ca si cand ar renunta partial la credinta lui. In ambele parti, ar fi o blasfemie (pentru amandoi).
Oficiata de doi preoti in doua casatorii? Dar dupa care din canoane? Unul mix? Impotriva canoanelor? Iarasi o aiureala.

"pana si bisericile au inteles si au gasit solutii pentru astfel de cazuri".
Ce solutii? Fiecare biserica spune ca ar fi de acord cumva daca copiii vor fi botezati in religia respectiva si nu a celuilalt.
Asta e o solutie? Nu cred.

6. "Casatoria este doua suflete intr-un singur trup".
Asa e. Dar atat timp cat nu sunt inca casatoriti, sufletele respective mai pot face anumite alegeri.

7. "De ce nu credeti/acceptati ca se poate trai in iubire curata?"
Teoretic se poate. Practica arata ca e ceva mai dificil.

8. "De ce sa n-avem voie sa fim prieteni si frati cu preotul, duhovnicul (de mir), sa avem o relatie mai umana, cu acesta, ca sa putem vorbi si gasi caldura si intelegere si mangaiere fara teama?"

Eu cred ca se poate dar nu intotdeuna.
Daca tu poti si ai o astfel de relatie, nu cred ca este vreun canon care sa te condamne.

9. "De ce preotul de mir nu poate fi om si el cu sotia lui si este obligat la casatorie alba (4 liturghii in saptamana cu post obligatoriu)?"

Chiar nu prea stiu preoti care sa tina 4 liturghii pe saptamana, decat cu ocazii speciale.

10. " Calc ca pe carbuni incinsi, ca in jurul meu nu este decat ...ispita si pacat si teama."

Ceva prudenta nu strica niciodata. Pentru ca asta este natura umana.

11. "Ma simt pacatoasa in fiece clipa cand iubesc un om...curat."

Poate pentru ca..nu iubesti curat. Cine stie..
Tu ar trebui sa stii. Daca stii sa iubesti curat..felicitari. Daca nu, probabil are si constiinta ceva de spus.
Reply With Quote