Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
Eu de exemplu, cand iubesc nu vreau ca cel pe care-l iubesc sa mearga in iad impreuna cu mine. daca eu ar trebui sa merg in iad, as face orice ca sa nu mearga si el cu mine.:)
|
Orice-ul asta se reduce la un singur lucru: sa mergi in rai... asta de cand a zis Dumnezeu ca "ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta".
Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
ca nu foloseste la nimic sa cauti cu tot dinadinsul sa suferi in viata. Din contra, sa accepti suferinta atunci cand vine, sa incerci sa inveti ceva din ea
|
Nu cauta nimeni sa sufere cu tot dinadinsul in viata, sigur nu
anna21. Ea e un exemplu de acceptare a suferintei (dar fara resemnare), de tras invataminte din suferinta, de lucrare asupra sinelui cu suferinta (adica cu instrumentul pe care i l-a randuit Dumnezeu si ea a avut taria sa-l accepte), de utilizarea suferintei spre desavarsire.
Fani, eu nu cred ca
anna21 e un exemplu nepotrivit pentru tinerele fete care inca nu sunt casatorite. Mie mi se pare un exemplu purtator de speranta... adica si intr-o situatie grea, dureroasa, femeia are sansa sa-si lucreze mantuirea si poate face casnicia sa mearga. Anna nu mi s-a parut ca s-a dat exemplu de ce bine ii e ei ca sufera sau ca asa ar trebui sa fie, ci ca se poate si asa, exista o parte buna si in situatia ei. Ea priveste partea plina a paharului, nu carteste si merge inainte.
Adesea, a privi partea plina a paharului este cheia inaintarii in casnicie. Multe casnicii se desfac acum, tocmai pentru ca nu ne imaginam ca putem trai si fara paharul plin...