View Single Post
Vechi 06.02.2010, 11:12:53
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Eu de exemplu, cand iubesc nu vreau ca cel pe care-l iubesc sa mearga in iad impreuna cu mine. daca eu ar trebui sa merg in iad, as face orice ca sa nu mearga si el cu mine.:)
Orice-ul asta se reduce la un singur lucru: sa mergi in rai... asta de cand a zis Dumnezeu ca "ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta".
Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
ca nu foloseste la nimic sa cauti cu tot dinadinsul sa suferi in viata. Din contra, sa accepti suferinta atunci cand vine, sa incerci sa inveti ceva din ea
Nu cauta nimeni sa sufere cu tot dinadinsul in viata, sigur nu anna21. Ea e un exemplu de acceptare a suferintei (dar fara resemnare), de tras invataminte din suferinta, de lucrare asupra sinelui cu suferinta (adica cu instrumentul pe care i l-a randuit Dumnezeu si ea a avut taria sa-l accepte), de utilizarea suferintei spre desavarsire.

Fani, eu nu cred ca anna21 e un exemplu nepotrivit pentru tinerele fete care inca nu sunt casatorite. Mie mi se pare un exemplu purtator de speranta... adica si intr-o situatie grea, dureroasa, femeia are sansa sa-si lucreze mantuirea si poate face casnicia sa mearga. Anna nu mi s-a parut ca s-a dat exemplu de ce bine ii e ei ca sufera sau ca asa ar trebui sa fie, ci ca se poate si asa, exista o parte buna si in situatia ei. Ea priveste partea plina a paharului, nu carteste si merge inainte.
Adesea, a privi partea plina a paharului este cheia inaintarii in casnicie. Multe casnicii se desfac acum, tocmai pentru ca nu ne imaginam ca putem trai si fara paharul plin...
Reply With Quote