Subiect: intrebare
View Single Post
Vechi 05.02.2010, 16:19:31
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Scenariul descris, este unul cat se poate de real, dar nu are nicio legatura cu o asa zisa "absenta" a lui Dumnezeu din creatie. Dumnezeu nu "scapa lucrurile de sub control". Toate se petrec cu ingaduinta Sa.

E usor sa aratam cu degetul spre El si sa-L invinuim pentru raul din lume, care nu este al Sau, ci al nostru. Noi insine trebuie sa ne recunoastem vina pentru inmultirea acestui rau general. Poate ca multi nu facem neaparat rau, dar nici nu incercam sa inmultim, pe cat putem, binele. Ne consolam, totusi, cu gandul ca avem pe cine da vina.

Referitor la acea "fericire iluzorie", este foarte posibil ca tocmai cei ce mor de foame, in cataclisme, in luptele religioase, sau cei prigoniti, sa aiba parte de ea in vesnicie, iar noi, cei ce traim bine-mersi, sa nu o aflam.
Si atunci draga prietene,nu ar fi mai usor pentru Dumnezeu sa rezolve totul printr-o minune?Eu sant crestin si nu am pretentia ca sant credincios,dar vreau sa cred ca imaginea lui Dumnezeu e alta decat cea care prezinta pe cineva razbunator,care a pregatit pentru creatia sa care a gresit dintr-un motiv sau altul un iad infricosator si un rai care e rezervat doar noua ortodoxilor care ne sustinem dreapta credinta cu argumente Argumente au toate religiile si le sustin cu atata inversunare ca dragostea frateasca si mai ales crestineasca nu se mai vede deloc.Iisus a fost mult mai ingadiutor cu neamurile,si a stat la masa cu cei mai detestati din societatea ebraica.A platit cu moartea,...printre altele si pentru ca nu a fost un fanatic ca majoritatea preotilor evrei si a gandit surprinzator de modern pentru acele timpuri.
Reply With Quote