05.02.2010, 12:10:38
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 10.12.2009
|
|
Citat:
În prealabil postat de Fani71
Totusi, cred ca este si putin idealism nerealist in a spune ca totul merge de la sine daca iubesti.
Dragostea umana este supusa slabiciunilor noastre umane, ea nu este perfecta si poate oricand aluneca in diverse directii gresite.
Eu cred ca dragostea trebuie si cultivata, construita, intretinuta - si aici intervine si jertfa si efortul, si imaginatia si creativitatea. Uneori, cu tata dragostea, mai intervine si egoismul, si influente din afara, si lenea, si si si.
Atunci este necesar si un efort - pe care il faci, sigur, cu temelia dragostei care exista, dar totusi trebuie sa il faci. Uneori, si jertfe care te costa.
Dar pentru ca un cuplu sa evolueze in directia buna, ar trebui ca amandoi sa faca acest efort. Daca face numai unul este muuuult mai greu si uneori imposibil, cuplul se poate pur si simplu destrama si dragostea poate muri.
|
asa este. Insa ceea ce vroiam sa spun este ca atunci cand este dragoste, toate aceste eforturi de a face lucrurile sa mearga nu mai sunt privite ca o obligatie, le faci pt ca asa simti. eu asa vad lucrurile. Normal ca unde nu exista reciprocitate in sentimente, poti sa te pui si-n cap, ca mare lucru nu prea iese...
|