View Single Post
Vechi 04.02.2010, 15:42:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Stiu, Jane, intrebarea era retorica.
Am terminat psihologia.. demult..secole au trecut. Aveam prietene care mergeau la psiholog (colegi de generatie).. si le spuneam: vino la mine, suntem prietene, nu-ti iau bani.. :)).
NU. Este mai "eficient" daca platesti. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.
Nu glumesc deloc, exista explicatii pt asta.
Nu vreau sa supar pe nimeni.. psihoterapia este inventie jidaneasca. Eu suspectez ca este desacralizarea si maimutarirea relatiei dintre crestin si duhovnic.
Poate gresesc. (este o banuiala... nu e cazul sa incepeti sa explicati ca exista diferente intre taina spovedaniei si terapie... SIGUR CA NU E ACELASI LUCRU! Dar intr- lume din care Dumnezeu a fost dat afara a aparut psihoterapia)
Eu cred totusi ca unii prefera sa isi expuna problemele/dilemele unor persoane necunoscute..pentru ca simt ca opinia lor ar fi mai obiectiva, sau pentru ca pur si simplu e neutra.

Poate ca pe prieteni ajungi sa ii cunosti destul de bine, sa le vezi reactiile in diferite situatii, sa le cunosti mentalitatea, conceptiile de viata si stii deja ce opinie ar avea vis a vis de anumite aspecte problematice, iar unii vor sa primeasca poate mai multe sfaturi, si din diferite unghiuri ale problemei....poate necunoscute lor!
Reply With Quote