View Single Post
Vechi 02.02.2010, 01:20:05
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
@ Laurschepsis

Stau in sua si aici treaba e cam asa: arunc zilnic mormane de ambalaje din hartie, carton, plastic.. Mi se dau la magazin pungi de hartie groasa, puse apoi in pungi de plastic solid (cu recomandarea sa le reciclezi, desigur, dar nu am vazut pe nimeni facand asta). Am intrebat unde sunt centrele de reciclare (ca pe multe ambalaje scrie ca sunt reciclabile).. nu am descoperit nici unul si stau in oras f mare.
Pai da, dar cred ca stii si tu ca vis-a-vis de reciclare si folosirea de resurse in mod rational USA este in mare nesimtire (numai gandeste-te la marimea masinilor in general, apoi la universitatea la care eram eu ardeau luminile toata noaptea in multe dintre cladiri, chiar daca nu prea era nimeni inauntru, apoi aerul conditionat folosit la maximum, etc...).

Sa stii ca se recicleaza totusi. In general nu sunt centre de reciclare, ci sunt anumite zile din saptamana/luna in care scoti chestiile pe care le reciclezi in fata portii si vine o masina si le ia. La fel ca si cu resturile menajere. Asa faceam eu, si stateam intr-un oras mare. Trebuie doar sa te interesezi cand sunt acele zile in care vin sa ia hartia/sticla/aluminiumul. In general chestiile pe care vrei sa le reciclezi se pun in pungile alea multe pe care le primesti de la supermarket. Plus ca sunt facute din plastic reciclat.

Citat:
Toate cunostintele mele folosesc farfurii si tacamuri de unica folosita (cel putin atunci cand ii vizitam!), desi aproape toata lumea are masina de spalat vase..
In general aceste farfurii de unica folosinta sunt facute din hartie reciclata. Si apoi este discutabil: daca folosesti masina de spalat vase, pe de o parte folosesti curent electric, apoi otravesti apa cu detergent de vase, sau cel putin dai de lucru in plus la statia de epurare a apei menajere, ceea ce din nou nu e bun pentru mediu. Deci de fapt farfuriile de unica folosinta, mai ales daca nu sunt din plastic, sunt mai ecologice decat masina de spalat. Si mai comode. :D

Citat:
Facturile le primesc prin posta si pe ele scrie sa trecem la formatul electronic pt a salva copacii, desigur, dar asta nu-i impiedica sa-mi puna langa factura, in acelasi plic, un morman de materiale promotionale din hartie! Etc.
Sigur, dar o data ce te inscrii pentru online billing nu iti mai trimit nici materialele promotionale din hartie. Asa am facut eu cu facturele de la internet si telefon care erau pe numele meu, si intr-adevar doar primeam factura pe email, plus inca niste spammuri, dar tot pe email.

Oricum, din punctul de vedere al protejarii mediului Europa de vest este la ani lumina distanta de SUA, din cate pot vedea eu.

Cat despre Apple, sunt o mare fana, chiar acum scriu de pe un MacBook. :D Am si iPod, am si tricou cu Apple, am stat si la coada o data vreo cateva ore ca sa imi iau sistem de operare nou... Dar de iPad putin imi pasa, nu as avea nevoie de asa ceva, plus ca e inca un instrument care sa te faca sa pierzi vremea si sa te substragi vietii.
Reply With Quote