Citat:
În prealabil postat de sophia
Incep cu sfarsitul:
1. Nu prea inteleg ultima parte.
Amesteci la femeia la ciclu intrarea in biserica si impartasitul ei.
Nimeni nu indrazneste sa se impartaseasca in acele zile (chiar daca unii preoti dau dezlegare la asta), nu asta este problema.
|
Sincer, eu m-am convins ca lucrurile astea sunt ne-esentiale. Spunea inorog ca la ciclu este un proces de inlocuire a unui tesut mort cu unul viu. Pai corpul uman este in continua regenerare. In fiecare zi si moment ne mor celule care sunt inlocuite de altele. Apoi ce fac, am grija sa nu imi cada nici macar un fir de par in ziua in care m-am impartasit? Si apoi oricum procesul fiziologic de eliminare a ceea ce inghiti nu e oprit cand te impartasesti. Mi se pare o viziune mult prea materialista asupra Sf Impartasanii. Sigur, este o impietate sa iti bati joc de Sf Impartasanie in mod constient, dar nu este o impietate ca trupul si sufletul tau as le foloseasca asa cum pot si e normal de ea.
Citat:
Dar partea Maicii este mereu neglijata, sau minimalizata si s-a creat astfel ideea ca ar fi impura, pacatoasa (desi Maria a fost femeie si fara pacat).
|
Unde asta? La protestanti? Eu inca nu am auzit ortodox sa spuna ca Maica Domnului ar fi pacatoasa....