Citat:
În prealabil postat de AlinNNN
pai crd ca cea ce sa practica in ortodoxie sunt doar inventi:De unde sa fiu eu sigur ca painea si vinu ala chiar se transforma in trupu si sangele lui Iisus,sau de unde sa stiu ca peste apa se coboara duhu sfant,pe cad in ocultism exista dovezi clare cand vine un spirit.
|
Care sunt acele dovezi in ocultism cand vine spiritul?Le-ai vazut tu?Nu vreau sa ma contrazic,doar intreb si eu...Chestiile alea ca se misca masa,sau ce?
"De unde sa fiu eu sigur ca painea si vinu ala chiar se transforma in trupu si sangele lui Iisus"
Aceasta transformare e ceva cu totul special.Nu e o oarecare sosire a unui spirit,al unui om oarecare . Nu trebuie sa o intelegi deocamdata.Sunt foarte multi mari invatati in vechime care s-au ocupat de aceasta,si dupa multi ani au inteles-o poate . E o intreaga teologie a acestei intrupari,nu e un fapt oarecare hocus pocus.Dar,pina sa ajunga acei invatati ca si noi sa inteleaga aceasta intrupare,au crezut-o.
Crezi si tu,practic-o in primul rand,adica mananca aceea paine ca si cum ar fi trupul lui Hristos,si cu timpul,citind si vazand,o sa intelegi.
E asa greu sa mananci o bucata de paine,si sa zici la spovedanie 'am gresit' ?
Atata ti se cere.Si e bine ca ni se cere asa putin,desi noi ne asteptam sa ni se ceara cine stie ce mare intelegere a acestei taine.Dar in schimb,ceea ce ti se daruieste,pentru acest mic act de credinta,cel mult aparent inutil la inceput,o sa vezi singur.Si o sa zici si la altii!