View Single Post
  #9  
Vechi 30.01.2010, 14:50:36
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.01.2010
Mesaje: 2.305
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 8NihilSineDeo9 Vezi mesajul
Spune Sf Ciprian : " Cred ca, pe langa impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului, este mare nevoie si de cunoasterea si urmarea invataturilor Sf Parinti. Cunosc batrani care se impartasesc in fiecare post insa nu cred in viata vesnica si tineri, cunoscatori ai Traditiei ortodoxe, opriti de la Impartasanie care se lupta sa devina buni crestini, in vederea mantuirii.. deci..
Eu nu vad o baba(nu ca jignire o zic,dimpotriva) ducandu-se dimineata la slujba,apoi la piata,facand prajituri pt nepoti,si apoi citind din sf Vasile cel Mare .
Un om care are credinta si se duce la Biserica,deja ia contact cu mare parte din invataturile vii ale sfintilor parinti ai ortodoxiei .
Liturghia de la cine vine?De la un sfant parinte.Icoanele pe care ea le saruta?Cata lupta a fost pentru ele.Predica de la cine vine?Fixata tot de Traditie.Lacasul Bisericii la fel.Rugaciunile insusi vin din Traditia unor sfinti care le-au creat.
Iar cand acel om simplu se impartaseste,el face ceea ce descriu zeci de tratate despre sf Euharisitie.
Sfintii nu au fost rupti de noi,ci la fel ca noi oameni simpli si smeriti.Ei au fixat in Traditie ceea ce au primit la randul lor,pentru ca noi sa avem acum o Biserica in care totul e pregatit si ne asteapta.
Cred ca e necesara o cateheza mai degraba,ca oamenii sa stie ce reprezinta de fapt actele lor de credinta.
Iar scrierile sfintilor Parinti sunt necesare celor care vor sa inainteze in viata duhovniceasca,dar si acelea cu masura,si sub indrumarea duhovnicului,caci astfel usor poti cadea in ratacire
Deci continui sa cred ca nu litera ne duce la sporire duhovniceasca,ci aplicarea ei.
Reply With Quote