View Single Post
Vechi 30.01.2010, 10:49:40
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
In concluzie, Andrei_IM, a studiat Danion Vasile teologia? adta era intrebarea mea.

Iustin, nu te-am inteles: numai preotii au voie sa predice in biserica. Nu stiu ce-ai vrut sa spui in mesajul tau.

Eu vad pe acest forum (si nu numai, pe pielea mea), ce greu este sa inveti pe altul credinta, sau sa inveti de la altul.
Deci nu poate oricine sa se apuce sa faca asa ceva. Ca asa m-as duce si eu sa invat copiii. Dar am inteles ca fara studii de specialitate n-am voie.
Iustin a spus ceea ce este adevarat, in biserica numai preotii au voie sa predice.
pe acest forum n-ai sa inveti decat ca Adevarul este unul singur.
arhimandrit Arsenie"Fără discuție, noi știm cum ne-a învățat Hristos: singura cale de mîntuire este aceasta; și El spune: "cine va schimba una dintre aceste mici, foarte mici mic se va chema", adică nu se va mîntui.

Nu este cunoscut în Ortodoxie discuție pe Adevăr
Eu știu una și bună: mă țin de Hristos așa cum ne-a învățat El, că a iubi pe Dumnezeu înseamnă a împlini ceea ce a spus El să împlinești.
Vorbim despre adevăr și despre neadevăr; ortodoxia este poziția de mîntuire. Nu vorbim despre trăirea creștină aici, ci despre adevărul creștin pe care trebuie să-l respectăm.
Numai Biserica Ortodoxă explică adevărat învățătura Mîntuitorului Hristos."

sunt cateva franturi sintr-un interviu dat de paritele Arsenie. daca ai sa intelegi ce cele scrise mai sus, n-ai sa te mai plangi ca nu esti inteleasa.
cum ai putea sa inveti pe cineva daca nici tu nu stii ce ar trebui sa-i inveti? daca citesti Sfanta Scriptura in mod curent, daca stii Vietile Sfintilor, ce au spus Sfintii Parinti si Sfanta Traditie si esti sub buna indrumare a preotului duhovnic, atunci intradevar e frustrant sa nu poti indruma copii.