incer si eu sa explic sau mai bine zis sa ma explic....spunea cineva ca avem liberul arbitru..da cred acest lucru,este darul primar de a decela raul de bine,ne a innobilat Dumnezeu si cu el(pe langa multe altele)...apoi iarasi citez si chiar cred ca in perspectiva celui de mai sus....viata este un dar de la El ! avem perceptele cu care sa ne o conducem si aici

oruncile evanghelile si altele;o putem face "rai" aici si prin asta ...dincolo!deci viata nu este chin-cel putin creat de Dumneezu-dar poate fi ,atunci cand il cream noi! datorita liberului arbitru si a capacitatii harice de a distinge raul de bine,avem alternative de ..."caractere",unele bune altele rele! noi le producem noi le conducem! acum ,bine...alta calitate daruita ...oricand (pana in ultimul ceas)Dumnezeu ne da posibilitatea de a accepta binele ,asa cum El il defineste!iata de ce suntem multi si altfel...iata de ce unii aleg binele si altii raul...iata prima organizare din istorie care depinde de noi! depinde este drept dar este condusa in iubire de ..EL! in ce sens? cheama L si va venii!....inseamna mult aceasta chemare?unde mai pui si perceptele minime morale de viata credinta..care le implici?! inseamna putin? raspunde ti tu! dar daca o facem....indeplinim iubirea! si cu asta cred ,si imi cer iertare daca gresesc,capatam darul de intelegere a celorlalti,dar si forta harica...de ai schimba...dar ii iubim in Hristos!