Citat:
Īn prealabil postat de topcat
Ai spus ceva?
Ce e de inteles?
Limitele ratiunii cresc si nu numai pentru ca limitele ratiunii individuale cresc.
Ai o sansa acum in a dovedi ca esti in stare sa aplici instrumentele tale de cunoastere, care sint sigur ca sint supramediocre si nepenibile, modelele de gindire si stiintifice intr-un mod corect, fara silogisme, pentru a raspunde la o intrebare simpla: exista zeul copacului? Ce fel de gindire folosesti tu pentru a raspunde la intrebare, pentru ca sint sigur ca ai un raspuns?
|
Pasarica. Eu nu te-am intrebat unde o sa fie peste 100 de ani nici nu ti-am cerut readers digest din progresele contemporane de care de altfel ca varsta a resurselor se pare ca te separa cateva secole. Eu te-am intrebat unde e domeniul de granita pentru tine si care sunt cunostintele pe care le consideri limita actuala a cunoasterii in evolutionism. Ca peste 1000 de ani ratiunea ta o sa expandeze nush ce nush unde e basm cu Fata Morgana. Zi now and up to date ce surse ai si pe cine te bazezi. Stiu, e greu sa recunosti ca sursele tale sunt Wiki si Disco. Dar pana la urma, daca n-ai altele, zi ca esti "up to date" acolo.
Ailalta parte a intrebarii era cam asa: ce stii tu despre propriile tale instrumente de cunoastere, de unde decurge ca esti aerian si alaturi cu orice notiune coerenta cand intrebi:
"Ce e de inteles?"
Bah, nu-mi zi ca tu nu stii ce e aia diferenta intre functionarea emisferei drepte si a aleia stangi si ca habar n-ai ce e aia diencefal ca devii comic. Ma rog, devii si tragic dar asta e alta poveste.