View Single Post
Vechi 28.01.2010, 20:46:16
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Am inteles in ce sens ai folosit cuvantul magic.
Exact in acel sens am contrazis ideea expusa de tine (cu mentiunea ca nu putem vorbi de magie, dar putem folosi cuvinte ca tainic, ascuns, in chip nestiut...). Ca de fapt nu stim in ce fel lucreaza Sf. Taine.
Da, omul trebuie sa conlucreze.. dar pe de alta parte stiu cat de putina credinta am eu..si daca Tainele ar lucra strict pe masura puterilor mele.. ar fi vai de mine!
Eu cred ca mai degraba ar trebui sa nu le stam impotriva prin pacatele pe care le facem. Nu stiu daca am dreptate, dar in momentul acesta cam asa vad lucrurile : Sf. Taine lucreaza cat timp nu le impiedicam noi, de aceea lucreaza din plin in copiii mici (care sunt mai putin hulitori, cartitori, patimasi.. decat adultii)
De fapt, sunt de acord cu tine aici, cred. Taina lucreaza si in bebelusi din motivul pe care l-ai spus. Problema este insa cand se face mare, daca nu l-a invatat nimeni credinta pana atunci, ce se intampla cu taina?
Cred ca se spune ca atunci cand omul face un pas spre Dumnezeu, Dumnezeu face o suta spre om.