27.01.2010, 17:16:18
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Asa este DOAR eu am pledat pentru botezul NU a adultilor asa cum crezi tu ci a copiilor la VIRSTA CONSTIENTA nu de virsta cind fac gugugug-gagaga-oauoau :)
Am citeva exemple de adulti care au fost botezati(din diverse motive de intirziere) la 6,7,8,9 ani si sunt extaziati de faptul ca pot sa-si aduca aminte cu placere momentul SOLEMN al botezului lor in scaldatoare, in care stateau in picioare si preotul le turna apa pe crestet dupa care emotiile pe care le-au trait cind in fata Altarului si-au luat prima Impartasanie. Imi povestesc si de frumusetea razelor si a luminii soarelui care batea prin gemulete de emotiile pe care le aveau si nasii lor, parintii....ceva cu totul si cu totul minunat.
Pe de alta parte cunosc o gramada de oameni nepracticant ca NU STIU NICI DACA AU FOST BOTEZATI, deoarece nu au nici un act la mina, iar de botezat au fost botezati PARCA de Bunici, unchi, asa din mers...
SUNT CONVINS ca si voi cunoasteti cazuri asemanatoare. Deci unde este acea pecete care te incalzeste?
Memoria acestui act si constienta ( nu ratiunea) iti confera caldura Pecetei si a continuitatii unei noi vieti in Hristos, nu inconstienta
Celor care asemenea Annei21 care tot deviaza sau adauga notiuni si cuvinte care nu-mi apartin pentru chipurile a cistiga un argument le propun sa puna mina pe un manual de psihologie umana( crestina sau pur laica ca sa nu-i doara :)) si sa inteleaga diferenta intre RATIUNE SI RATIONALISM(de care eu nu am amintit) si constienta( nu constiinta) sau Trezvie, legatura cu realitatea si Importanta Experientelor Memorabile din viata crestinului in opozitie cu cele inconstiente.
|
Totusi, daca un copil este nascut din parinti credinciosi care ii pun nasi credinciosi, tine ce scriam eu mai sus despre Biserica- comunitate.