Citat:
În prealabil postat de pacatosul
Tot mai multi preoti cer taxe pe taine chiar cateodata foarte multi ,depinde de la parohie la parohie si de la preot la preot,daca tot cer nu ar fi normal sa fie o suma individualizata pentru fiecare ca nu toti isi permit sumele cerute,plus sa dea o chitanta.Banii astfel obtinuti o parte sa ajunga la parohia respectiva,o parte la BOR pentru a se intretine si o parte sa fie a preotului si suma sa nu fie mare,preferabil una simbolica.
Asa am putea evita ca unii preoti sa inoate in banii pe seama bietilor crestini,care abia mai pot duce in spate probleme materiale de pe o zi pe alta.Si BOR asa ar putea sa-si intretina toti preoti mai ales cei din parohiile mai sarace sa nu moara de foame si ar putea sa-si ajuta mult mai mult madularele.
PS: In strainatate se poate in bisericile ortodoxe ,la orice suma de banii data ti se acorda o chitanta,da suntem in Romania si ne proclamam crestin ortodoxi.
|
Scuze, dar pe mine chiar nu ma intereseaza chitantele....adica eu dau bani, dar vreau chitanta, pai la ce imi foloseste?
Sincer, as da preotului daca as putea, mai mult decat mi-ar cere...ce ma intereseaza pe mine ce face el cu banii, pe cate caprarii ii pune...si pe unde ajung?
Cred ca e normal sa mai dai si un ban la evenimentele importante, mai faci o fapta buna...si apoi sunt preoti care ajuta oameni saraci/enoriasi, fac fapte bune, sunt implicati in diferite programe sociale...deci de ce trebuie noi sa primim raportul/chitante si facturi, pentru a ne considera crestini?