Si eu as dori sa adopt un copil, dar am mai intrat in contact cu un orfelinat si din ce am vazut acolo, sunt putine sanse sa gasesti un copil normal, macar fizic.
In primul rand, un copil normal provine dintr-o familie normala. Nu zic medici sau intelectuali, dar macar o familie in care se mananca trei mese pe zi si oamenii mai muncesc una alta. Si apoi ganditi-va voi, intr-o familie d-asta, cat de cat normala, daca ramane un copil fara parinti, credeti ca bunicii, matusile il vor lasa la orfelinat?
Doamne fereste, daca ati avea o verisoara mai indepartata, careia nu-i mai traiesc parintii, si care are copii si i se intampla ceva ramanandu-i copiii singuri, credeti voi ca nu-i va lua nimeni? Vine lumea din neam la inmormantare sa bea si sa manance si pleaca cum au venit fara sa-i intereseze ca au ramas cativa copii? Bun, ori fi cativa, dar toti? Eu nu cred.
Din ce am vazut eu, copiii la orfelinat provin din familii cu probleme. Era unul care a fost crescut pana la 4 ani numai cu lapte de capra si arata la 4 ani ca de 1 an, iar dupa ce orfelinatul l-a mai pus pe picioare l-au luat din nou si iar l-au adus in ultimul hal. Apoi mai sunt foarte multi facuti in conditii nu tocmai bune, bautura, drogruri, mame cu probleme psihice, familii de romi. Multi tocmai d-aia sunt abandonati, pt ca familiile lor nu vor sa-si asume cresterea unor copii cu probleme.
Zic asta pentru ca am cunoscut niste copii intr-un orfelinat. Unul singur parea normal, dar ziceau asistentele ca provine din mama alcolica, iar epilepsia apare in general dupa 7 ani.
Poate sunt si alte locuri, cel de care vb eu o fi caz izolat, unde gasiti copii sanatosi si fara dizabilitati. Dar cum am zis, o familie normala, un neam normal nu-si va lasa copiii la orfelinat.
Oricum, eu as infia intre 5-7 ani, mai mare incat sa inteleaga ce i se intampla si mai mic incat sa nu fi ramas marcat.
Iar despre riscuri asumate, nu sunt singur, mai am sotie, mai am frate, ne traiesc parintii, suntem o familie iar necazul meu va fi si al lor. Ori nu pot sa le stric viata, si asa la batranete cu un nepotel cu probleme mari.
Last edited by bmadalin; 25.01.2010 at 11:11:14.
|