View Single Post
Vechi 25.01.2010, 02:04:58
mercinbogdan mercinbogdan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.12.2007
Post Cum am renunțat la ATEISM

A fost o vreme când eram și eu ateu și mă intoxicam cu materialism dialectic și istoric, cu tot felul de argumentații mai mult sau mai puțin solide, negăsind nicio urmă a lui Dumnezeu în această lume, hoinărind pe tărâmurile rațiunii.

Dar în urma căutărilor a venit și o perioadă de răspunsuri, când am văzut că CONSECINȚA RAȚIONALĂ CEA MAI PROFUNDĂ A ATEISMULUI ESTE NIHILISMUL, iar consecința nihilismului este sinuciderea. Drumurile logicii pot sfârși uneori în prăpastii fără întoarcere...

În ateism omul nu își poate găsi un sens al vieții, eventual își poate fabrica unul și îl poate susține prin ignoranță sau poate să cedeze rațiunea unui instinct de supraviețuire. Orice sistem de valori (inclusiv etice) este atacabil și el poate fi spulberat pentru că nu are pe ce se sprijini. Totul este relativ, praf în vânt, fără nicio bază.

Să fie oare Dumnezeul filozofic și teoretic soluția la această problemă? Ar putea fi, dar nu s-ar deosebi cu nimic de Moș Crăciun, zâne, zei și elefanți zburători... De-abia Dumnezeul creștin, personal, care vine să se implice în viața omului, să îi dăruiască veșnicia și iubirea, să îi dea ca sens al vieții bucuria completă, eternă alături de El și de toate celelalte ființe, rezolvă această problemă.

Și spre deosebire de toate celelalte închipuiri ale mitologiei, Dumnezeul cel adevărat se face cunoscut nouă prin experiență personală în măsura în care noi suntem dispuși sa Îl lăsăm să facă asta, pentru că El nu trece peste libertatea noastră de a-L primi sau respinge. Iar aceasta o face prin harul său, pe care înainte de a ști cum se numește, îl denumeam senzația de suflet curat și ușor ca un fulg, ceea ce e o trăire cu mult superioară calitativ aceleia de a privi flori minunate, a asculta o muzică bună sau a te bucura în diverse feluri.

Pentru mine Dumnezeu înseamnă trăire, așa L-am cunoscut, fără ca eu să am vreun merit pentru asta, pentru că sunt un biet păcătos stăpânit de patimi, mândrie și erezii. Chiar dacă viața mea este uneori una mizerabilă, știu că există și bucurii care depășesc condiția umană obișnuită și pe care numai Dumnezeu le poate dărui...