Citat:
În prealabil postat de heaven
Teoretic suna bine,practic:intr-o societate in care membrii sai sunt mult prea preocupati sa poata isi poata satisface nevoile primare de existenta,in care vor fi decimati atat fizic cat si psihic de boli,cam putini vor mai avea timp si energie sa se preocupe de latura spirituala si morala.
Din pacate,atata vreme cat suntem aici pe Terra,trupul si mentalul trebuie sa functioneze in armonie cu spiritul.
|
Nu este teorie,este adevarat.Omul la greu se cunoaste.Problema,la noi,este mostenirea rosie de care,se pare, ori nu suntem constienti,ori nu vrem sa recunoastem.Probabil esti tanar(a).Iti voi povesti cum era in satul meu in anii 70.Scoala au facut-o satenii,mergeau pe rand la munca si cu mancare(fiecare dupa posibilitati,batranii nu erau obligati),biserica la fel,la construirea magazinului am muncit si eu(erm deja pe clasa a treia),gradinita a inceput mai intai sa functioneze in casa unui satean,iar santurile de pe marginea drumului si le curata fiecare.In sat a ramas un rus(satul a fost ocupat de rusi),Nea Mihai,perfect integrat.Cand in anii "90 am inchiriat magazinul,care apartinea cooperatiei,parte din aceeasi oameni strigau speriati ca le voi cumpara si scoala.Iar cand le-am spus:-Sa ma ajute Domnul sa pot plati profesori si sa fie satul ca inainte,numai ca nu m-au omorat.Cine ne opreste astazi sa fim la fel ca in "70?Caci daca am fi asa,n-ar intra nici codexul,nici cipul nici alte prostii...Crezi ca atunci oamenii nu aveau nevoi primare?Eu fac parte dintr-o familie cu 7 copii,eu nu am avut costum nou pana la 14 ani,purtam bocancii fratelui mai mare pana se rupeau,dar am fost educat sa fiu om,sa-i respect pe ceilalti,sa nu fac rau.Valorile mereu sunt vii,noi murim,..in prostia noastra...