View Single Post
Vechi 24.01.2010, 00:32:48
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Spunea un parinte ca si vorba de bine este barfa... Nu trebuie sa ne dam cu parerea sau sa vorbim de altii, desi mic madular e limba e tare vicleana... poate aduce si bucurie , si durere... Vorbirea de altul poate constitui ucidere sufleteasca...(parerea mea).
Iata, in vorbe putine, un munte de adevar. Habar nu avem cum o vorba spusa nelalocul ei, poate intrista un om pentru mult timp si macar daca ar fi cu folos, dar folosul este numai in aparenta, in orgoliile noastre care ne indreptatesc sa credem ca suntem in masura sa dam sfaturi "bune" celorlalti, chiar daca ii ranim adanc.

Iata un monolog imaginar a catorva care tin neaparat sa caute oricui un nod in papura, dar care nu are cum sa insemne barfa, rautate, judecata asupra altuia… Nuuu, e dreptul nostru de a arata altora ce “tari” suntem in materie de har si maturitate duhovniceasca:
“Ia ui-te, frate si la asta ce “dus” e? E fariseu rau de tot, saracu'!... Parerile lui ma scot din sarite si sunt convins ca nu numai pe mine !... Trebuie sa ma iau de el neaparat, sa-l pun cumva la punct ca prea se da cocos !... Si ce nick si-a tras ? De ce nu si-a pus " mikidutza" , sau "the evil one" sau "666" sau "ateul-incurabil" sau "dat in ma-sa" ? Cum adica Omu Bun ? Cum sa ai tu puterea sa spui ca esti om bun ? E clar ! El nici n-a calcat pe la biserica, fiindca altfel ar fi stiut pilda cu cel care L-a numit pe Mantuitor "bun", iar Mantuitorul i-a raspuns : " De ce ma numesti bun ? Numai Dumnezeu e bun ! " ... etc, etc...
Dupa care venim pe-aici cu :
Citat:
Īn prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
In primul rand atunci cand caracterizezi o persoana ca avand calitati negative,emiti o judecata..si nu tii cont de ce se spune in Evanghelie: Nu judecati ca sa nu fiti judecati..

Apoi mai este expresia "cel dintai pacatos sunt eu",care este cea mai buna judecata pe care o putem face despre noi insine..

Trebuie sa nu vedem calitatile rele ale unei persoane ci doar pe cele bune,iar in privinta noastra sa ne vedem doar calitatile rele,iar pe cele bune sa ni le ascundem.
Eu nu spun ca am "calitati rele sau negative"; (pentru o asa grozavie, draguta mea profesoara de romana ma incalta cu un 3 de toata frumusetea) si nu vanez slabiciunile sau defectele nimanui. Vad ca la teorie stam destul de bine... Practica ne omoara de fapt!... Te rog iarta-ma, Daniele, nimic personal, e doar o... constatare!...
Chiar daca tu sau altii nu realizeaza, pe mine acest nick ma obliga sa fiu mai atent decat as fi in mod normal, fiindca undeva in mintea multora, ceea ce spun eu nu ramane ca o parere spusa de userul Gheorghe sau Vasile, ci: "Asa zicea OmuBun!" si sincer spun ca nu vreau sa smintesc pe nimeni, crede-ma!
Inca o data, iarta-ma te rog, nu vreau sa te supar, DAR...
Reply With Quote