Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 13.03.2007, 17:03:32
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de romandragut
ateismul la fel ca si teismul tine partea confesionala. in societatea co,ntemporana traim alaturi de oameni de diferite confesiuni. nucred case poate stabili o ierarhie intre diferitele confesiuni.

care este cea mai veche credinta: vom raspunde in sens general hinduismul.
care este cea mai pacifista: budismul.
care este cea mai intoleranta: sikhismul.
cea mai raspandita: catolicismul.
cea mai permisiva: ateismul.
si putem continua.
care este calea adevarata?
un ortodox va raspunde ortodoxia.
catolicul: catolismul.
buddhistul: buddhismul.
hindusul: brahmanismul / hindusimul.
ateul: ateismul.
un trib african: vreuntotem sau vreun munte.
un protestant: protestantismul.
s.a.m.d.

desi suntem cu totii oameni, suntem in ceea ce priveste credinta diferiti. atata timp cat ne vom respecta unii pe ceilalti si vom respecta CU TOTII ceea ce crede celalalt atunci va exista pace.

desi atat de diverse credintele, toti oamenii (chiar si ateii) urmeaza acelasi lucru/ liniste, pace, iubire.

unii spun ca acestea sunt atribute divine, eu le gasesc cat se poate de umane.

Slautare. Pai si normal ca fiecare cult religios sa-si sustina propria credinta. De exemplu daca ma nasteam in India, nu credeti ca si eu imi afirmam hinduismul de care apartineam? Un Sfant Parinte spunea odata ca daca hindusii ar fi fost "ortodocsi" ar fi fost o civilizatie foarte prospera din toate puncetele de vedere, pt ca ei isi respecta regulile religioase cu mai multa strictete decat o fac alte popoare in religiile lor, dar uite ca ei au o religie adoratoare de zei pagani pt ca asa a fost sa fie...