View Single Post
Vechi 22.01.2010, 14:25:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelin Vezi mesajul
Smerenia omului asa de mare este incat, stim cu totii sa dam raspunsuri; insa, traim intr-un mediu groaznic, fie ca-l numim Ortodox sau nu! Traim intrun mediu in care ne numim episcopii eretici, dovedim ca sunt eretici, si in acelasi timp spunem ca trebuie sa ascultam de ei. Criticam ecumenismul, dar stam in acelasi loc cu ecumenistii; criticam neinteleptirea ereticilor, dar noi suntem mai neintelepti ca ei, pentru ca nu avem puterea sa-i biruim in ceea ce priveste PUTEREA ARMELOR PE CARE LE AVEM DIN CREDINTA SI INVATATURA NOASTRA, PUR ORTODOXA?!!
Adelin, ai dreptate.
De multe ori realizez ca nu m-a chemat nimeni sa deschid gura si sa afirm una si alta.
Dar ma gandesc ca daca toti tac.. cineva trebuie sa spuna ceva, nu?
Sunt preoti pa acest forum, totusi ra se exprima.
De multe ori ma intreb de ce si simt ca aceasta este atitudinea corecta: nu te baga.
Ca si eu credeam tot felul de aiureli, dar de la unii, de la altii am invatat cate ceva, iar pana la urma am pus mana si am citit, iar intr-un final am intrat si in biserica.
Poate ca ce spun, foloseste cuiva, ma gandesc eu.
In acelasi timp, multe idei profund daunatoare vehiculate aici au un impact puternic si sunt preluate cu repeziciune. Este uimitor. De ex.:
-toate religiile sunt cai diferite spre acelasi scop
-moralitatea/ faptele "bune" conteaza (te mantuiesc), indiferent de fundamentul lor doctrinar
-Dumnezeu este in tot si toate (panteism modern)
etc.
Pai este normal sa stau deoparte?
Tacerea mea nu este o tradare?
Reply With Quote