View Single Post
Vechi 21.01.2010, 23:42:00
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Si calea spre mantuire este una ingusta.
Avand in vedere ca Sf. Apostol Pavel spune ca ar trebui sa fim asa, adica feciorelnici cu totii, trag concluzia ca si calugaria este pentru toti. "Dar din cauza desfranarii, fiecare sa-si aiba femeia sa, si fiecare femeie, barbatul sau".
Am constatat obiceiul de a se sari peste primul verset: "Cat despre cele ce mi-ati scris, bine este petnru om sa nu se atinga de femeie", facand abstractie de el. Dar daca nu sarim peste acest verset, vom constata vrand-nevrand ca tocmai calugaria este cea, la care suntem chemati cu totii. Ca nu putem, este altceva.
Desi spui in alt post ca nu ai o opinie negativa despre casatorie sau ca nu o " condamni", totusi tot tu ai afirmat aceste lucruri despre casatorie si iti plac aceste versete in mod special????

Nu avem de ce sa fim chemati la monahism cu totii, monahismul e doar o alta cale, cat despre cei cei casatoriti nu cred ca sunt desfranati doar pentru ca sunt casatoriti...cel putin eu nu am avut niciodata aceasta conceptie peiorativa despre casatorie si nici nu cred ca e ceva natural macar ( asta ca sa nu imi trantesti ceva de genul ca imi gasesc pretexte, fac abstractie de citate si sunt desfranata=casatorita!!!! )

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 21.01.2010 at 23:44:14.
Reply With Quote