View Single Post
Vechi 21.01.2010, 19:27:25
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Ai puterea sa simti si sa ocolesti aceste "foarte putine" hibe ?
De ce m'as chinui sa discern ceva din scrierile lor, cand am carti si scrieri 100% curate despre orice am nevoie ?!
Pai, draga Windorin, ai spus ca ai citit trei carti de C. S. Lewis si ca iti este foarte drag.
De ce sa le citim? pentru ca gasim in ele o perspectiva frumoasa, care ne da despre credinta un pic alta perspectiva decat cea cu care suntem obicnuiti. Ne scopate din limbajul obisnuit. este ca atunci cand descoperi brusc ce vroia sa spuna un text pt ca il citesti in alta limba decat de obicei.

Si unele texte ortodoxe au hibe. Numai Dumnezeu este fara greseala.

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu vorbi astfel despre Sfantul Ioan Gura de Aur !
Se numara pe degete cei care au vorbit asemenea lui, de cand lumea. Si sunt atat de actuale si de rodnice cuvintele lui.

Si, crede'ma, orice sotie normala ar avea inima plina de bucurie de'ar fi tratata precum spune Sfantul Ioan in scrierile despre Casatorie.
Doar una mandra si cu duh feminist ar suferi de a fi crezuta copila de sotul ei sau altceva de acest gen.
Da, sfantul Ioan Gura de Aur spune in general despre casatorie (si despre alte nenumarate subiecte) lucruri foarte frumoase si demne de urmat. Am citat si eu unele pe forum.

Eu cunosc destule sotii normale si care n-au nici in clin nici in maneca cu feminismul insa carora nu li s-ar potrivi de loc ca barbatii lor sa le trateze ca pe niste fetite.
Aceasta conceptie se potriveste cu conditiile sociale din timpul sfantului, cand fetele se casatoreau de copile si nu aveau mare educatie. Pentru vremea lui era normal si foarte bine sa sfatuiasca barbatii, mai invatati si mai maturi, sa isi aminteasca ca sunt copile si sa nu fie aspri cu ele. Dar in vremea noastra, cel putin in spatiul nostru cultural, lucrurile s-au schimbat. Femeile cand se casatoresc au facut deja ceva scoala si nu mai au 15 ani. Nu vad de ce ar trebui aplicat ad literam sfatul sfantului si de ce ar trebui sa nu ne deranjeze daca cineva l-ar aplica astfel.
As vrea sa vad cum ar reactiona sotia ta daca ai trata-o asa. :-)

Last edited by Fani71; 21.01.2010 at 19:37:06.
Reply With Quote