Citat:
da' de ce fluieri? ai uitat ca esti pe un site crestin-ortodox? doar n-o sa crezi ca ma apuc sa spun: ooohooo... am avut o revelatie dupa articol.... nu exista Dumnezeu, exista Ratiunea. gata! eu sunt propriul meu stapan, m-am nascut din maimuta, datorita unor "nu stiu ce" am capatat inteligenta, nu mai stau in pom. gata cu fortele oarbe, gata cu iubirea, gata cu bucuria, astea nu-s ratinonale, nici sentimentele nu-s rationale. pot sa plang cand ma lovesc, dar nu pot sa plang de bucurie ca nu este rational. Vivat stiinta! Vivat ratiunea! vom deveni niste roboti, uraaaa!!!! ....bleah.... nu vezi cat se sarac este ateismul, de infricosator, de grotesc si debil? daca imi mai si spui ca iubirea este reactie chimica, si nu stiu ce schimb de saliva, atunci am un sentiment de amaraciune.
|
1. Ratiunea nu e ceva la care sa te inchini, asa cum oamenii religiosi percep ideea de divinitate. Ratiunea e un instrument de a observa si evalua lumea din jurul nostru. Experimental vorbind, e cel mai de succes instrument.
E hulita de oamenii religiosi pentru ca, odata ce ai o abordare rationala asupra religiei, nu ramana mare lucru din religie.
2. Nimeni nu zice ca te-ai nascut din maimuta. Asta ai auzit/inteles tu, dar asta e deja alta problema.
3. Un om rational iubeste, se bucura si plange (atat de bucurie, cat si de necaz). Unde ai auzit tu ca o abordare rationala asupra vietii exclude sentimentele?
4. Sansele unui om rational sa devina "robot" sunt mult mai mici decat cele ale unui om religios. Tocmai pentru ca un om rational nu are invataturi "tabu", pe care le crede din oficiu.
5. Cred ca iti dai cu parerea despre ateism fara sa stii mare lucru despre el. Mai mult, ateismul nu are doctrine si dogme, deci e greu sa vorbesti despre ateism la modul general.
6. Iubirea are de a face destul de mult cu reactiile chimice din creier, si asta se stie. Asta nu inseamna ca nu ne bucuram de ea, sau nu actionam in numele ei.
Mai mult, abordarea ta e ilogica. Te-ar intrista sa afli ca iubirea e doar chimie, deci iubirea nu poate doar chimie. Pentru ca te-ar intrista pe tine.
Din pacate, universului ii pasa cam putin despre ce te-ar intrista pe tine sau pe mine.