View Single Post
Vechi 21.01.2010, 11:27:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
da' de ce fluieri? ai uitat ca esti pe un site crestin-ortodox? doar n-o sa crezi ca ma apuc sa spun: ooohooo... am avut o revelatie dupa articol.... nu exista Dumnezeu, exista Ratiunea. gata! eu sunt propriul meu stapan, m-am nascut din maimuta, datorita unor "nu stiu ce" am capatat inteligenta, nu mai stau in pom. gata cu fortele oarbe, gata cu iubirea, gata cu bucuria, astea nu-s ratinonale, nici sentimentele nu-s rationale. pot sa plang cand ma lovesc, dar nu pot sa plang de bucurie ca nu este rational. Vivat stiinta! Vivat ratiunea! vom deveni niste roboti, uraaaa!!!! ....bleah.... nu vezi cat se sarac este ateismul, de infricosator, de grotesc si debil? daca imi mai si spui ca iubirea este reactie chimica, si nu stiu ce schimb de saliva, atunci am un sentiment de amaraciune.
Nu fluier nimic, cer un timeout, ca sa imi cititi mai bine posturile

Unde vezi tu ca vorbesc de ratiune cu R mare, de "gata cu iubirea", de roboti?

Intr-adevar, iubirea este o reactie chimica, dar numai asa cum temperatura este o miscare browniana. Nimeni nu va masura temperatura camerei luind pulsul fiecarei molecule din camera, vom folosi tot batrinul termometru!

Iubirea este o invelitoare si un sum al unor stari care, luate fiecare in parte, sint niste simple (relativ) reactii chimice. Aceasta invelitoare este indeajuns de complexa incit sa dea impresia de sacru, si sa para pentru multi un sacrilegiu in a gindi o analiza seaca a acesteia. Desigur, toate astea ar putea fi luate drept gargara, daca nu ar fi intarite de dovezi experimentale.