Citat:
În prealabil postat de Fani71
Ei, rugaciune comuna din cand in cand, nu inseamna slujire comuna in general.
Nici eu nu cred ca ar fi buna. Mai ales ca nu suntem in comuniune.
|
Acest
"din cand in cand" este atat de perfid si viclean.
Daca este un principiu bun, putem spune si asa:
"Hai sa facem si pacatul asta, asa... din cand in cand doar."
Un lucru rau (neziditor) nu se trebuie facut niciodata, pe cand unul bun trebuie facut neincetat.
Citat:
În prealabil postat de Fani71
Este bine sa citim sfintii parinti, dar nu strica sa citim si autori crestini contemporani inclusiv neortodocsi.
Ei exprima aceleasi idei insa intr-un stil mai accesibil omului de astazi. Eu asa cred.
|
Ba da,
pentru multi este vatamator a citi si alti autori teologi, afara de cei ortodocsi.
Nu multi sunt cei intariti in dogme si nu multi au intarite in mintea si inima lor adevarurile de credinta.
Cat despre faptul ca aceia scriu
"intr-un stil mai accesibil omului de azi", nu stiu ce sa zic... ai citit vreodata pe Sf. Ioan Gura de Aur.
A scris acum vreo 1600 de ani, insa este atat de clar si de simplu, incat nu e om caruia sa nu i se para extrem de accesibil.
Si mai toti parintii care vorbesc despre viata crestina o fac extrem de simplu si clar.
Doar cartile de dogmatica sunt putin mai grele, insa este si firesc.