Subiect: Intrebare!
View Single Post
Vechi 21.01.2010, 04:56:26
MariaMagdalena's Avatar
MariaMagdalena MariaMagdalena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tudormarius Vezi mesajul
buna la toti...am o intrebare si as dori sa aflu un raspuns sincer, as fi bucuros daca mi-ar raspunde un preot ortodox!Am inceput sa ma vad cu o fata, ne dorim foarte mult sa fim impreuna, dar tatal ei este preot, iar eu sunt catolic!nu ma accepta decat daca trec la ortodocsi, dar sincer eu nu prea vreau si plus de asta nu vad rostul atata timp cat exista un singur Dumnezeu pentru toti si plecam dintr-o religie comuna!Problema se pune ca eu nu pot renunta la ea, si nu stiu ce sa fac!De ce se mai roaga bisericile noastre pentru unitate, daca noi oamenii nu suntem in stare sa ne acceptam?va rog sa imi raspunde-ti fara ironii!multumesc anticipat!
Iarta-ma ca intervin...si doresc sa nu fie cu suparare atat timp cat vei fi obiectiv. Daca erai convins de faptul ca "religia" in care esti este mantuitoare, ai fi fost calm si ai fi stiut cum sa procedezi. Nelinistea si nehotararea (poate) la care consimti ar fi trebuit sa-ti trezeasca un semn de intrebare in privinta credintei tale in Dumnezeu. Si-apoi, am folosit si eu, ca na, vocabularu sarac nu mi-a permis, cuvantul religie, pe care de altfel il consider nul. Ai dreptate cand spui ca exista un singur Dumnezeu...doar ca pe principiul asta poti sa te duci si la hindusi, ca si acolo tot un Dumnezeu este de baza, numit altfel (Brahman). Nu insinuez ca hinduismul este "rau"; doar ca am convingerea personala ca nu asta il definitiveaza pe Iisus.....Dar sa revin, nu la "acelasi Dumnezeu" trebuie sa te rezumi; nu la faptul ca exista Dumnezeu si ca crezi in el. Incearca sa-l cercetezi si sa-l cauti! Dupa cum El Insusi ne indeamna. Sa-l intelegi si implicit iubesti din inima, nu fariseieste(nu este aluzie, Doamne fereste!)! Si-apoi, cauta raspunsul in legatura cu fata, tot la El! Vorbeste-I in ce chip simti...in felul tau...doar sa ai credinta ca iti va raspunde si rabdare!
Doamne ajuta si iarta-ma! Dumnezeu sa te lumineze!