View Single Post
Vechi 12.03.2007, 20:14:33
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Mie mi-a placut f. mult filmul... Intr-adevar, un film ramane doar un film, insa... Mi-a parut bine documentat... Ce are in plus de `clasicul` `Iisus din Nazareth`? Faptul ca nu se limiteaza la niste scene romantate inspirate din Noul Testament... Filmul incearca sa `faca` teologie... Imbinarea scenelor este extraordinara...mai bine zis alternarea lor... Atunci cand i se bat cuiele, desi nu pare, nu se insista mult pe asta ci imediat este scena de la Cina cea de Taina: `Beti dintru Acesta toti`...Hristos se impiedica sun greutatea Crucii, iar Fecioara Maria Il vede copil impiedicandu-se in curte si se duce sa Il ridice... Scena cu picatura de apa (inainte de cutremur) filmata de sus este extraordinara. Limba folosita da un alt ton productiei...
Chinul psihic al lui Iuda (imaginile distorsionate pe care le vede) este iar redat extraordinar...nu simplist.
Omul Hristos a suferit cu adevarat pe cruce si inainte... a fost batut, batjocorit si biciuit. A avut ochii umflati, trupul zdrobit, si capul sfasiat de spini... Ne place sau nu, estetic sau nu, asta a fost realitatea... asa o descriu Evangheliile, iar istoricii confirma proceduri similare in acea vreme. Filmul nu este anti-semit... fiindca asa cum zicea cineva mai sus, noi facem acelasi lucru in fiecare zi atunci cand pacatuim... si noi batem cuie... Mi se pare extraordinar detaliu ca Mel Gibson a tinut neaparat ca mana care apare in film batand cuiele in palme sa fie cea a lui... (tocmai pt. a arata ca noi toti suntem in egala masura vinovati de moartea Lui)...
Reply With Quote