View Single Post
Vechi 20.01.2010, 14:13:57
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Ce porcarie de articol... fals... Nu voi face un comentariu la ce zic ceilalti ci stric la articolul cu pricina.
Nu se mentioneaza faptul ca, da au aparut 4000 de biserici, dar mai mult de o treime sunt biserici sectare care sunt ridicate mai ales cu fonduri din strainatate si apoi din contributia oamenilor, din bugetul de stat mai putin. Alt lucru care nu este mentionat: cate dintre bisericile care au primit finantare de la buget au fost terminate? Eu personal stiu, numai pe unde am locuit eu in Romania, 3 biserici incepute cu mai mult de 10 ani in urma care nici azi nu sunt terminate.
Scad numarul de scoli si gradinite? Ma scuzati dar la gradinita nici eu nu mi-as trimite copilul, prefer sa il educ acasa. Cei 7 ani de'acasa fac cat 12 gradinite. Apoi, nimeni nu calculeaza numarul de facultati particulare aparut in ultima vreme.
Articolul incearca sa arunce voit vina ca banii de la buget se duc la biserici in loc in invatamant! Pai cum sa le dea bugetul bani scolilor cand multe din acestea (scoala unde am invatat eu) au vandut din spatii ca sa... se construiasca o patiserie!!!! Iar banii obtinuti cica au modernizat parcul din curtea scolii (am lucrat in invatamant in acea scoala - spun asta pentru cei care considera o poveste inventata). Nu mai discutam de sumele de bani venite de la UE pentru modernizarea invatamantului... cate calculatoare au ajuns la profesori si rudele lor in loc in laboratoare.
Sa fim seriosi... nu biserica e de vina... noi oamenii ca nu ripostam cand politica distruge invatamantul.
Idea articolului e ca oamenii sunt mai degraba dispusi sa dea bani pe ceva care urmeaza sa le ia si mai multi bani si nu le da decat o liniste falsa dar imediata, decat sa investeasca in scoli pentru viitorul copiilor, sau spitale pentru pentru zile negre. Si majoritatea nu sunt sectare, alea sectare sunt foarte mici si pricajite unde stau eu, pe cand cele ortodoxe sunt mari si impunatoare, si pe ici colo cate una catolica mai marisoara.
Reply With Quote