19.01.2010, 21:23:28
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de iustin10
Pai daca se aduna zeci de religii la CMB,si din toate acelea stii ca una singura e adevarata,ce vei face? O vei tine pe cea adevarata acasa?Eu vad un ierarh suindu-se la acea tribuna,si vorbind in cel mai conservator spirit,despre valorile ortodoxiei vechi de 2000 de ani,despre toti sfintii ei. Atat!
Asta nu inseamna ca acei ierarhi sa se dea dupa ceilalti,sa schimbe spiritul Biserici , dupa fata veacului acestuia. Eu nu sustin asta,si cred ca tarie ca nici acei ierarhi nu o sustin.
Iar cei care o sustin sunt in adevar de condamnat.
Dar ce ma deranjeaza e aceasta amestecare facuta :Daca vorbesti cu ceilalti,te si dai dupa ei.
Desi ne stim cu toti care suntem ortodoxi care sunt valorile in care credem si de la care nu ne abatem,de ce voi sustineti ca un ortodox ar renunta asa usor la valorile sale?
Judecati omul cand greseste,nu inainte de a gresi.
Daca au fost un anumit procent care au participat la adunari ecumenice,si s-au schimbat apoi,da,merita sa fie judecat. Dar daca au fost alti,care desi au participat,vrand sa faca bine celorlalti,si nu si-au schimbat in nici un fel apoi comportamentul lor orotodox,de ce ii judecati la gramada cu primii?
Iar pe noi,care nu am participat la nici o adunare ecumenica ,dar sustinem utilitatea unui simplu dialog,de ce ne condamnati inainte de a gresi?
|
Citeste te rog aici (sunt mai multe pagine):
http://box.net/shared/ua91m92gtf
Dupa, da un search pe youtube: "assisi 1986". Sa'mi zici ce Patriarhi ai vazut!
|