Citat:
În prealabil postat de krabu
Oare cati dintre noi nu zambim nostalgic vazand energia tinereasca, chiar si atee?
Oare cati dintre noi intelegem la perfectie gadirea aceasta? Parca a fost ieri si aveam 18 ani. Parca a fost ieri si stiam totul. Daca aveam eu forum pe vremea aia! ehehe cate pagini scriam si eu.
|
Cred ca ateii sunt cam ultima minoritate careia nu i se recunoaste nici macar dreptul de a fi o minoritate :)
"Nu exista atei, nu... sunt doar niste pusti rebeli. Vor creste ei si isi vor da seama ce si cum."
Ei bine, nu.
Citat:
Uite intrebari:
1.De ce rasare soarele peste lumea asta?
2.De ce se invart electronii?
3.Cine face sa pluteasca gheata?
4.De ce apa are capacitate calorica mare?
5.De ce exista constante fizice cata vreme universul este relativ?
6.De ce cuantumul spatial poate fi demonstrat dar nu poate fi atins?
7.De ce ar exista viata in tot universul?
8.Poti sa`mi demonstrezi existenta Adevarului?
9.Dar existenta raului?
|
Eh, daca sunt intrebari, uite si raspunsuri:
1. Pentru ca Pamantul orbiteaza in jurul soarelui si se roteste in jurul axei proprii de la vest catre est.
2. Nu inteleg intrebarea. La ce te referi cand spui ca "se invart"?
3. Diferenta dintre densitatea ghetii si a apei.
4. Capacitate calorica mare comparativ cu ce si la ce temperatura.
Aici ar fi necesara o postare fluviu ca sa raspund doar la intrebarea "ce este capacitatea calorica" si inca o postare fluviu ca sa raspund "de ce are apa o capacitate calorica mare".
Capacitatea calorica a oricarei substante depinde de gradele de libertate ale moleculelor / atomilor care o compun. Gradele de libertate sunt "modurile" in care un atom se poate misca/vibra/roti si sunt responsabile pentru cantitatea de energie termica pe care o poate "inmagazina" substanta respectiva.
Apa are capacitatea calorica pe care o are, pentru ca molecula de apa are 6 grade de libertate per atom (la temperatura camerei).
5. Intrebarea nu are sens. La ce te referi cand spui ca "universul este relativ"?
6. Intrebarea nu are sens. Ce intelegi prin "cuantum spatial" si ce vrei sa spui prin "poate fi demonstrat dar nu poate fi atins"?
7. Pentru ca nu exista nicio lege a naturii care sa interzica viata in tot universul.
8. Intrebarea nu are sens in forma prezentata. "Adevarul" privind ce anume si ce intelegi prin "Adevar"?
9. In ce sistem de referinta? In sistemul meu propriu, pot sa demonstrez existenta "raului" prin Adolf si Stalin.
Citat:
Alte intrebari:
1.De ce nu ar exista ingeri?
2.De ce nu ar exista draci?
3.De ce nu ar exista viata de apoi?
4.De ce nu ar exista inviere?
5.De ce nu ar exista Judecata de Apoi?
6.De ce nu ar fi posibil sa existe Dumnezeu?
7.Daca admiti ca exista Dumnezeu de ce ti s`ar parea greu de crezut ca universul este creat si nu autocreat?
|
1,2,3,4,5,6. Din acelasi motiv pentru care nu poate exista un triunghi cu patru laturi :)
7. Intrebarea nu are sens. Daca admit, prin absurd, existenta lui Dumnezeu (Creator al universului) atunci ce rost mai are sa pui intrebarea?
P.S.: Nu inteleg cum aceste intrebari banale, cu raspunsuri la fel de banale ar putea fi folosite intr-o argumentatie privind existenta lui Dumnezeu. Raman la opinia ca una dintre metodele teologiei consta in a face niste afirmatii suficient de incoerente incat sa trezeasca reactii de genul "uau... ce profund!".
Haideti sa nu mai incurcam incoerenta cu profunzimea.