View Single Post
Vechi 16.01.2010, 20:01:46
Irina-Magdalena's Avatar
Irina-Magdalena Irina-Magdalena is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2009
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=icamilin;201149]
Citat:
În prealabil postat de Irina-Magdalena Vezi mesajul
As vrea sa-mi pot imbratisa acum tatal, sa-i zambesc, sa-i spun cuvintele calde pe care stiu ca le-a asteptat mereu, dar nu se mai poate. El s-a dus.. Ce e cu adevarat insuportabil este felul in care m-am purtat cu el cat timp a trait. Rece, rautacios, critic. Si asta pt ca n-am putut sa-i iert unele iesiri violente din copilarie, faptul ca bea.. L-am desconsiderat total. I-am spus cuvinte grele pt care nu exista iertare. Acum inteleg ca el m-a iubit chiar si cand il raneam.. Dar eu???

Poate sti, poate nu....

Incepand din 6 februarie 2010 ( Mosii de Iarna ),in fiecare sambata pana in saptamana Floriilor, avem "pomenirea celor adormiti". Du-te la biserica ta sau la vreo manastire din apropiere si pomeneste-l pe tatal tau si nu numai ( toti cei adormiti din familie carora le sti numele sau spui " cu tot neamul cel adormit " ) in toate aceste sambete si ai sa vezi ce mari schimbari se vor produce. Tatal tau iti va simti dragostea si tu il vei ajuta sa se ridice mai sus, i se vor ierta multe din pacatele cu care a plecat...
Vorbeste cu duhovnicul sau cu orice preot si te va lamuri ce trebuie de facut.
Pentru noi ortodocsi, in aceasta perioada a Sfantului Post al Pastelui, este adevarata pomenire a celor adormiti. Doamne ajuta-ti!
Multumesc icamilin. Nu mai asteptam sa-mi raspunda cineva.

Ma rog si acum pentru el, zilnic. Am dat pomelnic de 40 de zile si am vorbit cu parintele la care ma spovedesc. Incerc sa fac canonul pe care mi l-a dat si sa nu deznadajduiesc. Insa ma apasa tot ce am facut rau si tot ce n-am facut bine pentru el cat timp a trait. Il inteleg acum (asa imi pare, ca inteleg totul intr-o noua lumina.. ca si cum as fi avut o revelatie): izolarea, teama de a mai vorbi cu mine pentru ca il judecam.. intreaga suferinta a vietii lui. M-am uitat si eu in calendar si am vazut ca in Postul Mare in fiecare sambata se pomenesc cei adormiti. O sa fac cum mi-ai spus.

Dumnezeu sa-ti ajute si tie in toata lucrarea buna si sa-ti rasplateasca pentru acest cuvant de incurajare ce mi-ai dat!
Reply With Quote